Yuki Abe on Vuoden kalustesuunnittelija 2021

 

Sisustusarkkitehdit SIO on valinnut Vuoden 2021 kalustesuunnittelijaksi Yuki AbenYuki Abe (s.1974) on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta sisustusarkkitehdiksi ja kalustesuunnittelijaksi vuonna 2005 ja opiskellut sitä ennen sekä Lahden muotoiluinstituutissa että Tokion Musashino Art Universityssä.

Yuki Abe on Vuoden kalustesuunnittelija 2021Yuki Aben

Abe työskentelee perustamassaan Mottowasabi Oy:ssä. Hän on osakas ja muotoilujohtaja myös Luomoa Oy:ssä.

 

Yuki Abe on suunnitellut pääsääntöisesti kalusteita suomalaiselle kalusteyritys Viverolle, joka tunnetaan julkitilakalusteista, mutta myös Selka-linelle pöytiä ja Barrisolille akustisia tilanjakajia.

 

Juryn mielestä Yuki Aben suunnittelemat kalusteet ovat sympaattisia, leikkisiä ja niissä korostuu huolelliset detaljit sekä käytettävyys. Aben suunnittelu on persoonallista, kekseliästä ja lopputuloksessa yhdistyy kauniilla tavalla japanilainen ja suomalainen minimalistinen estetiikka. Abe on tuottelias ja on menestynyt haastavalla alalla, Kotimainen kalusteteollisuus kaipaa juuri nyt hänen kaltaisiaan lahjakkuuksia ja korkeatasoisia tuotteita, joissa on jujua.

Uchiwa splash-suoja, Kimono-tuolit ja Kimono-pöytä. Yuki Abe, Vivero.
Uchiwa splash-suoja, Kimono-tuolit ja Kimono-pöytä. Yuki Abe, Vivero.

 

Valinnan ehdotusten ja hakemusten perusteella tekivät tänä vuonna Vuoden 2020 sisustusarkkitehtitoimistosta sisustusarkkitehti SIO Tiina Närkki, vuoden kalustesuunnittelija 2019 sisustusarkkitehti SIO Ari Kanerva, sisustusarkkitehti SIO Petra Lassenius ja arkkitehti SAFA Eero Lundén. Tuomariston sihteerinä toimi SIO:n pääsihteeri Minna Borg.

 

Sisustusarkkitehdit SIO ry on sisustusarkkitehtien ammatillinen järjestö, jolla on yli 750 jäsentä. SIO on Ornamon jäsenjärjestö.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset