Yrjönkadun uimahalli menee remonttiin

 
Yrjönkadun uimahalli Helsingissä remontoidaan. Perusparannuksen valmistelutyöt alkavat tammikuussa 2024, ja hanke kestää noin kaksi vuotta. Uimahalli on suljettuna tämän ajan ja se on tarkoitus avata asiakaskäyttöön tammikuussa 2026.
Yrjönkadun uimahalli menee remonttiinYrjönkadun uimahalli on ollut osa Helsingin kaupunkikuvaa vuodesta 1928 lähtien. Perusparannuksella halutaan säilyttää sen asema viihtyisänä virkistyspaikkana. Kuva: Helsingin kaupunki/Maarit Hohteri

Perusparannuksessa muun muassa ajanmukaistetaan uimahallin tekniikkaa, korjataan vaurioituneet julkisivut sekä uusitaan pesu- ja saunatilojen pintarakenteet. Kevään ja kesän 2023 aikana korjattiin jo välittömän korjauksen tarpeessa olevia laattavaurioita.

Hankkeessa kiinnitetään erityistä huomiota materiaalien ja ratkaisujen kestävyyteen ja ympäristöystävällisyyteen. Hallin tiloissa pyritään parantamaan energiatehokkuutta ja optimoimaan vedenkulutusta. Rakennuksen energiatehokkuutta parannetaan muun muassa jätevesien lämmöntalteenotolla sekä energiatehokkaalla ilmanvaihdolla ja valaistuksella.

Esteettömyyttä parannetaan halliin saapumisen, siellä kulkemisen, palveluiden sekä wc-tilojen osalta. Pääsisäänkäynnin esteettömyyttä parannetaan madaltamalla tasoeroja ja loiventamalla kynnyksiä. Sisäänkäynnin oviin asennetaan sähköinen avausmekanismi ja sisäänkäynnille tulee äänimajakka ohjaamaan kulkuväylältä kulkua sisäänkäynnille.

Yleistä kulkemista tiloissa parannetaan madaltamalla kynnyksiä ja selkeyttämällä opastusta. Myös puku- ja pesuhuoneissa tehdään parannuksia muun muassa lisäämällä käsijohteita ja varmistamalla riittävät kääntymistilat apuvälineellä. Pihan esteettömyyttä parannetaan sisäänkäyntejä luiskaamalla.

Yrjönkadun uimahalli on arvostettu, historiallinen osa Helsingin kaupunkikuvaa ja nyt tehtävien korjausten avulla varmistetaan, että se säilyttää asemansa korkealaatuisena ja viihtyisänä virkistyspaikkana kaupunkilaisille vielä pitkään.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset