YIT on myynyt Maistraatinportin Fennialle

 
YIT ja Fennia ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin Länsi-Pasilassa sijaitsevan Maistraatinportin toimistotalon myynnistä. Toimistokiinteistö ostetaan kiinteistösijoitussalkkuun, jota hallinnoi S-Pankki Kiinteistöt Oy. Ostajana kaupassa toimii Fennian kiinteistösalkkuun kuuluva sijoitusyhtiö.
YIT on myynyt Maistraatinportin FennialleMaistraatinportin toimistotalo sijaitsee keskeisellä paikalla Länsi-Pasilassa. Kuva: YIT

Maistraatinportti on YIT:n omaperusteinen peruskorjauskohde, jossa on noin 12 400 neliömetriä monimuotoista toimistotilaa palveluineen. Osapuolet ovat sopineet, ettei kaupan arvoa tai sen ehtoja julkisteta.

Vuonna 1987 valmistunut Maistraatinportti sijaitsee keskellä Suomen vilkkainta joukkoliikennekeskusta Pasilan Triplan vieressä. Peruskorjauksessa kiinteistö on korjattu kokonaisuudessaan julkisivua myöten ja samalla se on muutettu yhden käyttäjän toimistotalosta useampaa käyttäjää palvelevaksi.

Korjaus toteutettiin arvostettua Ilmo Valjakan arkkitehtuuria vaalien ja kiinteistö on päivitetty vastaamaan modernin työelämän sekä hybridityön tarpeita muunneltavilla tiloilla ja uudella tekniikalla. Ratkaisuilla on lisätty myös kiinteistöturvallisuutta, käytettävyyttä ja helpotettu ylläpitoa. Kiinteistö valmistuu syyskuun lopussa, jolloin tiloihin muuttaa muun muassa Eezy Oyj.

Korjausurakan rakennusvaiheen hiilijalanjäljen arvioidaan olevan noin 75 prosenttia pienempi verrattuna vastaavaan uudiskohteeseen. Hankkeelle haetaan LEED Gold -tason sertifikaattia.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset