Utsjoen poliisiasema tehtiin Rajavartiolaitoksen moduuleista

 

Senaatti-kiinteistöt on toteuttanut Poliisihallituksen toimeksiannosta poliisiaseman Utsjoen Seitatielle. Poliisiasema on rakennettu Rajavartiolaitokselta tarpeettomaksi jääneistä moduulirakennuksista.

Utsjoen poliisiasema tehtiin Rajavartiolaitoksen moduuleista

Hankkeessa toteutettiin noin 200 neliömetrin toimitilat Lapin poliisilaitoksen Utsjoen poliisiaseman käyttöön. Tilaratkaisussa käytettiin hyödyksi Rajavartiolaitoksen Raja-Joosepissa väistötiloina olleet kuusi moduulirakennusta. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 1,05 miljoonaa euroa. Kustannukset koostuvat moduulien siirrosta, tontti- ja pihatöistä sekä sisäpuolelle tehtävistä muutostöistä.

– Tämä on ollut erityisen mielenkiintoinen hanke. Pystyimme hyödyntämään ja siirtämään tarpeettomaksi jääneitä moduulirakennuksia toiselta valtion käyttäjältä ja saimme uuden hienon poliisiaseman Utsjoelle, Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Kimmo Puttonen sanoo.

Tiloissa toimii lupapalvelu ja asetarkastus. Lisäksi asemalla on poliisin operatiiviseen toimintaan tarvittavia tiloja. Tilat ovat myös Rajavartiolaitoksen partioiden käytettävissä.

Utsjoen poliisiaseman rakennustyöt käynnistettiin maarakennus- ja perustustöillä elokuussa 2021, ja ne valmistuivat lokakuussa 2022. Hankkeen pääurakoitsijana toimi Rakennusliike Holmberg Oy.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset