Turun Fuugan rakentaminen alkaa lokakuussa

 
Hartela aloittaa allianssimallilla toteutettavan musiikkitalo Fuugan rakentamisen lokakuussa 2023. Hankkeen on määrä valmistua koekäyttöjä ja henkilökunnan perehdytystä sekä kalustamista varten keväällä 2026. Fuugan hinta on 90,5 miljoonaa euroa.
Turun Fuugan rakentaminen alkaa lokakuussa

Hankkeen tavoitteena on arkkitehtuuriltaan ja akustiikaltaan huipputasoinen rakennus, joka houkuttelisi Turkuun myös kansainvälisiä esiintyjiä ja kävijöitä.

– Allianssimallin vahvuus tuli selkeästi esiin toteutussuunnitteluvaiheessa, kun monialainen allianssiporukka löysi yhdessä innovatiiviset, laadukkaat ja kustannustehokkaat ratkaisut, jotka vastaavat korkeita laatutavoitteita, Hartela Länsi-Suomen aluejohtaja Lauri Piitari toteaa.

Musiikkitalo Fuuga on osa Turun keskustavisiota ja kulttuurirannan kehittämistä.

– Olemme viime vuosina tehneet isoja ja merkittäviä strategisia kulttuuri-investointeja, joista moni liittyy Aurajoen rantaan rakentuvaan kulttuurirantaan. Musiikkitalo Fuuga on näistä investoinneista suurimpia, ja se jatkaa työtämme, jolla vahvistetaan kulttuurin asemaa ja elinvoimaisuutta Turussa. Musiikkitalo myös tukee yhteisöllisyyttä ja sen on tarkoitus olla kaikkien turkulaisten talo. Siksi pidän tärkeänä, että sieltä löytyy monipuolista tarjontaa ja sisältöjä kaikille, pormestari Minna Arve sanoo.

Musiikkitalosta tulee Turun filharmonisen orkesterin koti ja paikka kulttuuritapahtumille. Rakennukseen tulee kaksi salia, akustisen orkesterimusiikin esittämiseen suunniteltu 1300-paikkainen konserttisali ja 300-paikkainen monitoimisali. Musiikkitaloon tulee myös tapahtumien ulkopuolellakin avoinna oleva ravintola.

Pääsali on suunniteltu orkesterimusiikin esittämisen ehdoilla. Akustiikasta vastaa akustikko Eckhard Kahle.

Hankkeen tilaaja on Turun kaupunki. Allianssimallilla valmistuvan rakennuksen allianssiryhmittymään kuuluvat Hartelan lisäksi Turun kaupunki, PES-Arkkitehdit Oy, WSP Finland Oy sekä alihankkijoina Laidun-design Oy ja Akukon & Kahle Acoustics -yhteenliittymä.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset