Triplassa kokeillaan uusia opastustapoja

 
Helsingin Pasilassa sijaitsevassa Mall of Triplassa kokeillaan tämän kevään aikana uusia opastusratkaisuja, jotka sopivat sisätiloihin ja väliaikaisiin opastamisen tarpeisiin. Kokeilu on osa Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin koordinoimaa Fiksu kaupunki -hanketta.
Triplassa kokeillaan uusia opastustapojaKuva: Jaana Ahti-Virtanen

– Haluamme testata uusia opastusratkaisuja, koska meille on tärkeää mahdollistaa esteetön ja helppo liikkuminen Mall of Triplassa, sanoo kauppakeskuspäällikkö Hanna Heikkinen.

Pasilan asemalaiturilla ja Triplan alueella kokeillaan, miten ääniopastus voi tukea kyltityksiä ja opastaa kävijät etsimiensä palveluiden luokse. Laiturilla Innotrafik Oy:n äänimajakka aktivoituu liiketunnistimella ja ehdottaa reittejä P4-kerroksessa sijaitsevaan Down Underiin, jossa on muun muassa surffausallas ja rantalentopallokenttiä. Pyöräsäilytyksestä majakka ohjaa Triplan palveluihin.

– Olemme todella innoissamme, että saamme olla mukana kokeilemassa. Äänimajakka on vaivaton ja nopea siirtää paikasta toiseen. On mukavaa nähdä, miten ratkaisumme mahdollistaa esteettömän liikkumisen ja opastaa ihmiset oikeille reiteille näin käytännössä, Innotrafik Oy:n teknologiajohtaja Ilkka Pirttimaa sanoo.

Toinen opastuskokeilu on Proximi.io:n digitaalinen karttasovellus. Ostoskeskuksen neljännen kerroksen kosketusnäytöltä voi valita kohteen, hakea kartan ja QR-koodilla ladata puhelimeen hissillisen tai hissittömän reitin. Karttapalvelua voi käyttää myös selaimessa.

– Tavoitteenamme on luoda karttapalvelu, joka toimii kaikissa julkisissa tiloissa ja tuo sisätilojen reitit suoraan puhelimiin, sanoo Proximi.io:n toimitusjohtaja Annina Koskiola.

Opastuskokeilut jatkuvat toukokuun 2023 loppuun saakka.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset