Tapiolan Tuultenristin toimistotalon rakentaminen alkaa

 

YIT käynnistää Tapiolan Tuultenristin 5-kerroksisen toimiston ja asumisen käyttöön tulevan paikoituslaitoksen rakentamisen. Tuultenristiin valmistuu 4200 neliötä toimistotilaa. Ensimmäiset ankkurivuokralaiset ovat Helsingin Seudun Osuuspankki ja Uudenmaan Martat.

Tapiolan Tuultenristin toimistotalon rakentaminen alkaa

Rakentaminen tehdään YIT:n mukaan vaiheittain, ja hankkeen on arvioitu valmistuvan keväällä 2023. Tuultenristin työmaa sijaitsee erittäin vilkkaassa liikenteellisessä solmukohdassa.

– Rakennustyömaan läheisyydessä ja alla kulkee päivässä lähes 900 linja-autoa, satoja autoja ja tuhansia ihmisiä, joten panostamme erityisesti turvallisuuteen ja liikenteen sekä logistiikan sujuvuuteen. Yritämme minimoida työmaamme aiheuttamaa haittaa huolellisella ennakkosuunnittelulla ja hyvällä viestinnällä, kertoo hankkeen työpäällikkö Tero Seppänen, YIT:ltä.

CO2-päästöjen vähentämiseksi ja hiilijalanjäljen todentamiseksi Tuultenristin CO2-päästöt määritellään YIT:n mukaan jo rakentamisen alussa ja niitä seurataan laskelmien kautta koko rakentamisen ajan. Rakennus on suunniteltu YIT:n Smart Building -konseptin mukaisesti, ja rakennukselle haetaan LEED-ympäristösertifikaattia.

YIT:n kehittämään Tuultenristi-hybridihankkeeseen kuuluu myös kaksi 12-kerroksista ja yksi 9-kerroksinen asuinkerrostalo sekä läheisyydessä sijaitsevat Itätuulenkuja 6 ja 8 sijaitsevat tontit.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset