Tampereelle keskus startup-yrityksille

 

Tampereen keskusta-alueelle Tullintorin viereen avataan syksyllä startup-yrittäjien keskittymä. Platform6 tarjoaa yrittäjille startup-sijoittajien verkostoja, tukiyhteisöjä ja palveluntuottajia.

Tampereelle keskus startup-yrityksilleTampereen startup-talo tulee toimimaan nimellä Platform6. Nimi poimittiin ehdotusten joukosta, koska se kuvaa sijaintia rautatieaseman ”kuudentena raiteena”, palvelun alustamaista luonnetta ja kansainvälistä asennetta. Tampere Startup Hubin Joni Lappalainen (kesk.) tutustuu uusiin tiloihin Business Tampereen Tapio Siikin (vas.) ja Tommi Uitin kanssa. Kuva: Business Tampere / Mirella Mellonmaa.

Tampereen seudulla on selvitysten mukaan noin 150 startup-yritystä. 

– Startup-yritykset tarvitsevat kasvunsa tueksi uusia sijoituksia, asiakkaita ja palveluita. Startup-talo käynnistyy otollisella hetkellä, sillä kuluva vuosi on osoittanut, että kriisit aiheuttavat markkinoihin sellaista epäjatkuvuutta, jossa syntyy yllättäviä mahdollisuuksia uusille liikeideoille, sanoo Tampereen kaupungin elinkeinojohtaja Timo Antikainen.

Tampereen kaupunki kilpailutti yrityksille vuokratilaa välittävän palveluntuottajan roolin. Tilaoperaattorina aloittaa Tampere Startup Hub Oy, jonka taustalla on laaja joukko tamperelaisia startup-toimijoita ja -yrityksiä.

– Käynnistämme heti keskustelut alan startup-yrittäjien kanssa toimitilojen vuokraamisesta. Tampere Startup Hub Oy ottaa vastuulleen toteuttaa tilan, joka antaa hyville liikeideoille parhaat mahdollisuudet menestykseen ja kansainväliseen kasvuun, lupaa Tampere Startup Hubin hallituksen puheenjohtaja Joni Lappalainen.

Platform6 mahdollistaa startup-yrityksille nopean yhteistyön käynnistämisen seudun suurten teollisuusyritysten, korkeakouluyhteisön ja innovaatioalustojen kanssa. 

– Keskittymä avataan kaupunkiseudun elinkeinostrategian konkreettisena kärkenä. Business Tampereen roolina on kehittää startup- ja kasvuyritysten toimintaympäristöä, ja lisätä pääomasijoituksia ja yritysten sijoittumisia seudun liiketoimintaekosysteemeihin, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen kertoo.

Yrittäjyyttä tukeva Tribe Tampere -yhteisö on rakentanut startup-toimintaa Tampereella aktiivisten palvelutoimijoiden, kansainvälisten verkostojen ja opiskelijayhteisöjen kesken. 

– Tampere on nopeimmin kehittyvä ja yhtenäisin startup-kaupunki. Jos olet ahkera, voit oppia ja kehittyä rajatta yhdessä tekemisen kautta. Mitä enemmän osallistut ja annat yhteisön rakentamiseksi, sitä enemmän saat, koska me autamme aina, Tribe Tampereen startup community lead Juho Mäkinen sanoo.

 

Platform6

  • Aukeaa remonttien valmistuttua, arviolta lokakuussa 2020.
  • Sijaitsee Tullin alueella, Tullintorin vieressä. 4000 neliömetrin tilat noin 50 yritykselle ja yli 200 henkilölle.
  • Hyväksyy vakituiseksi vuokralaiseksi startup-yrityksen, joka hakee nopeaa kasvua, kansainvälistymistä ja pääomasijoitusta.
  • Tilaoperaattorina toimii Tampere Startup Hub Oy.
  • Yhteisöoperaattorina toimii Tribe Tampere, joka vastaa 5. kerroksen kohtaamistilan toiminnasta.
  • Platform6:ssa työkieli on englanti, verkostossa on toimijoita eri kaupungeista ja kansallisuuksista.
  • Startup-toiminnan kehitystavoitteet ja toimintasuunnitelmat on hyväksynyt Tampereen kaupungin elinvoimalautakunta.

Luokitukset

Toimitilat

 

Uutiskirje

Uutisia Citymark.Todaystä joka kuukausi.
Katso aikaisemmat uutiskirjeet.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset