Tampere-talo käytti koronasulun uudistuksiin

 

Tampere-talo ja sen omistaja Tampereen kaupunki ovat käyttäneet koronasulun ajan tekemällä toiminnallisia ja kestävän kehityksenmukaisia uudistuksia talossa. Ison salin yleisvalaistus uusittiin ja katolle on rakenteilla aurinkovoimalan kolmas lisäosa.

Tampere-talo käytti koronasulun uudistuksiinIson salin valaistus kuva Aatu Heikkonen

Tampere-talon Ison salin valaisinsaneerauksessa otettiin huomioon asiakkailta saatu palaute, tulevaisuuden tuotantomahdollisuudet sekä energiatehokkuus ja vihreät arvot. Uusia valaisimia on hieman alle 300, ja yhteensä ne pystyvät tuottamaan yli biljoona eri sävyä. 

– Yleisvalaisun investointi on konaisuudessaan mittava, ja se haluttiin tehdä huolella, kokeilujen kautta ja yhdessä ammattitaitoisen tiimin kanssa. Lopputuloksena on Suomen hienoin konserttisali, kommentoi Tampereen kaupungin elinvoimajohtaja Teppo Rantanen.

Valaisinsaneerauksen lisäksi Tampere-talon Isoon saliin on tulossa kesällä Tampereen kaupungin kustantama tangostoremontti, joka luo uusia mahdollisuuksia eri tuotantojen näyttämökuvallisiin toteutuksiin.

tampere-talon talotekniikkaa on modernisoitu, jotta energiankulutus on tehokkaammin hallussa. Ison salin katolle on tulossa uusi aurinkovoimalan osa. Voimala on Tampere-talo Oy:n itse kustantama, ja siihen on saatu Business Finlandin myöntämää energiatukea. Uuden voimalan tuotto-odotus on 60,9 megawattituntia vuodessa. Uuden voimalan valmistuessa rakennuksen katoilla on kaikkiaan 514 aurinkosähköpaneelia.. 

– Uuden aurinkovoimalakokonaisuuden vuosittainen sähköntuotto vastaa noin yhden kuukauden kulutustamme, ja loput sähköt saamme uusiutuvana lähienergiana Tammerkoskesta, toteaa Tampere-talon kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Marko Koivisto.

Tampere-talossa on  uudistettu myös pääaulan naisten saniteettitilat. WC-tilojen kapasiteetti tuplattiin ja toiminnallisuuteen kiinnitettiin paljon huomiota.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset