Tallinnan Viru Keskus on uudistettu

 
Suomalaisen kiinteistösijoittaja Pontoksen ja virolaisen kiinteistösijoittaja Kapitelin omistama Viru Keskus on avattu kaksi vuotta kestäneen ja 35 miljoonaa euroa maksaneen uudistuksen jälkeen.
Tallinnan Viru Keskus on uudistettu

Viru Keskus valmistui vuonna 2004, ja se peruskorjattiin vuonna 2014. Nyt valmistuneessa uudistuksessa tehtiin muun muassa 47 uutta palvelu- ja myyntipistettä. Sijoittajat investoivat uudistukseen noin 20 miljoonaa euroa ja kauppakeskuksen vuokralaiset noin 15 miljoonaa euroa.

Keskuksessa on yli sata liiketilaa. Pontoksen mukaan kauppakeskus on vuokrattu täyteen, ja siellä vierailee 40 000 ihmistä päivittäin. Kauppakeskuksella on Leed-ympäristösertifioinnin platinatason sertifikaatti Operations & Maintenance -luokassa.

– Viru Keskus on yksi Viron ja Baltian alueen edelläkävijöistä, ja se näyttää suuntaa kauppakeskussektorilla. Yhteistyö kaupungin kanssa ja tulevaisuudessa valmistuva keskuksen vierestä kulkeva raitiovaunulinja integroi keskuksen entistä paremmin kaupunkiympäristöönsä, mikä tekee jo valmiiksi hyvästä sijainnista loistavan, Pontoksen kiinteistösijoitusjohtaja Päivi Tomula sanoo.

Keskuksen uudessa ruokakorttelissa on viereiseen Tammsaaren puistoon aukeava terassi. Sisäkulkureittejä on tehty sujuvammiksi ja alueita on keskitetty. Keskuksen katolle on rakennettu padel-kenttiä. Kokonaisuus tukee Pontoksen mukaan modernia ostokokemusta ja on kävijöille viihtyisä.

– Pystyimme toteuttamaan uudistuksen Viru Keskuksessa kauppakeskusten kannalta myrskyisimpänä aikana, ja uudistus tuottaa jo nyt tulosta. Keskus on nyt one-stop-shop kävijöille ja kaupunkilaisille. Vuokralaisemme, jotka ovat hyödyntäneet keskuksen uudistusta ja päivittäneet tarjontaansa, ovat kasvattaneet myyntiään jopa 30 %. Keskiostoksen nousu on myös merkittävä, kertoo Viru Keskuksen toimitusjohtaja Gertti Kogermann.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset