Sweco ostaa Neva Arkkitehdit

 
Sweco on ostanut tamperelaisen Arkkitehtitoimisto Neva Oy:n koko osakekannan yrityksen toimivalta johdolta. Yrityskaupan odotetaan vahvistavan Swecon arkkitehtien läsnäoloa erityisesti Tampereen seudulla.
Sweco ostaa Neva ArkkitehditNeva Arkkitehtien toimitusjohtaja Petteri Neva ja Swecon Arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu -toimialan johtaja Jenni Lautso. Kuva: Sweco

Vuonna 2002 perustettu Neva Arkkitehdit on Swecon mukaan kaupunki­kuvallisesti ja toiminnallisesti haastavien asuin­kohteiden ja -alueiden sekä poikkeuksellisen vaativien korjaus­rakennus­kohteiden arkkitehti- ja pääsuunnitteluun erikoistunut arkkitehti­toimisto.

Neva Arkkitehdit työllistää yhteensä noin 30 arkkitehtuurin ammattilaista Tampereen ja Helsingin toimistoissaan. Yhtiön liikevaihto oli 2,9 miljoonaa euroa päättyneellä tilikaudella.

– Olemme tehneet yhteistyötä Swecon eri toim­ialojen kanssa jo pidemmän aikaa ja vakuuttuneet swecolaisten tavasta arvostaa arkkitehti­kollegoita osana moni­alaisia suunnittelu­tiimejä. Henkilöstöllemme avautuu nyt aivan uusia etenemis- ja työ­mahdollisuuksia myös kansain­välisesti, ja pääsemme lokaalisti lähemmäs asiakasta laajemmalla valta­kunnallisella peitolla, Neva Arkkitehtien toimitusjohtaja Petteri Neva sanoo.

– Yrityskaupan myötä saamme arkkitehtejä myös Tampereelle ja vahvistamme varhaisen vaiheen palveluitamme. Asiakas­kuntamme tarvitsee näkemyksellistä kumppania johtamaan kiinteistöjen käyttötapa­muutoksia sekä kehittämään laajoja asuin­alueita. Odotan innolla mitä kaikkea voimme oppia toisiltamme, Swecon maajohtaja Markku Varis toteaa.

– Neva Arkkitehtien erityisvahvuuksia ovat ehdottomasti hanke­kehitys- ja asemakaava­vaiheesta lähteneet ja toteutus­suunnitteluun asti päätyneet alue­hankkeet. Konversio­hankkeissa myös rakennus­historia- sekä kulttuuriympäristö­selvitysten laatimis­osaaminen on olennaista ja täydentää nyky­osaamistamme hyvin. Yhdessä olemme todellakin enemmän, Swecon Arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu -toimialan johtaja Jenni Lautso sanoo.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset