Sweco laskee toimitilojensa lämpötilaa

 

Sweco on päättänyt laskea Suomessa toimitilojensa lämmitystä ja osallistua Motivan Astetta alemmas -energiansäästökampanjaan. Lämpötilojen pudotus on samalla yksi Swecon toimenpiteistä kohti hiilineutraaliustavoitteita.

Sweco laskee toimitilojensa lämpötilaa

– Ajankohtainen globaali energiakriisi on kannustanut meitä pudottamaan toimitilojemme lämpötilaa noin asteella. Tavoitteemme on olla hiilineutraali konserni vuoteen 2040 mennessä, ja meillä Suomessa tavoite on jo vuodessa 2030. Energian säästäminen on yksi konkreettinen askel oman hiilijalanjälkemme pienentämisessä, Swecon kestävän kehityksen johtaja Mia Andelin sanoo.

Swecon Suomen suurin toimisto on Helsingin Ilmalassa, ja siellä lämpötilaa on pudotettu asteella 20,5–21 asteeseen. Käytävät ja muut toissijaiset tilat lämmitetään noin 19 asteeseen. 

– Meillä on toimipisteet 27 paikkakunnalla Suomessa. Nyt alulle pantu energiansäästötoimenpide lämmityksen osalta etenee kiinteistönomistajien kautta ja seuraamme etenemistä aktiivisesti. Lisäksi seuraamme, miten lämpötilan lasku vaikuttaa työskentelyolosuhteisiin. Astetta alemmas -kampanjaan osallistumisen lisäksi pyrimme etsimään pysyviä ratkaisuja energian säästämiseen. Esimerkiksi ensi kesän osalta tulemme kiinnittämään huomiota jäähdytykseen ja viilennämme tiloja harkiten, Andelin kertoo.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset