Stansvikin kartano on myytävänä

 
Helsingin kaupunki etsii uutta omistajaa Laajasalossa sijaitsevalle Stansvikin kartanolle. Myytävään kokonaisuuteen kuuluu yhteensä 14 rakennusta.
Stansvikin kartano on myytävänäKuva: Sofie Jokinen

1800-luvun alkupuolella valmistuneen päärakennuksen lisäksi myydään vuonna 1960 valmistunut 100-paikkainen ravintola, neljä majoitusrakennusta, huoltorakennus, sauna, varastorakennuksia sekä kolme laituria ja tenniskenttä.

Myytävät rakennukset soveltuvat Helsingin kaupungin mukaan esimerkiksi kahvila-, ravintola- ja majoituskäyttöön sekä juhlapaikaksi. Rakennusten yhteispinta-ala on 1467 neliötä.

Kartanon kaikki rakennukset ovat meren rannalla tai sen läheisyydessä. Kaupungin mukaan sen tavoitteena on löytää kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle kartanolle toimija, joka tarjoaa kaupunkilaisille ja alueen käyttäjille kiinnostavia ja mahdollisimman avoimia palveluja. Tarjousten arvioinnissa otetaan huomioon sekä toiminnan luonne että rakennuksista tarjottu hinta.

Tarjouskilpailu alkaa 22. toukokuuta ja päättyy 30. kesäkuuta 2023.

Myytävät rakennukset sijaitsevat Stansvikin kartano- ja virkistysalueella, joka on kulttuurihistorialtaan ja luonnoltaan merkittävä alue koko Helsingissä. Kartanon maat jäävät kaupungin omistukseen, ja rakennusten tulevalle omistajalle vuokrataan määräalat.

Kaupunki toivoo, että Stansvikin kartanon rakennuksille löytyy uusi omistaja, jolla on tarvittavat varat ja osaaminen kartanon kunnostamiseen arvoiseensa käyttöön.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset