SRV rakentaa uuden Varastokirjaston Kuopioon

 

Senaatti-kiinteistöt ja SRV ovat allekirjoittaneet alustavan sopimuksen Varastokirjaston toteuttamisesta Kuopioon. Hanke toteutetaan kokonaisvastuu-urakkana, ja SRV:n sopimuksen arvo on noin 18,5 miljoonaa euroa. Hankkeen investointipäätös tullee helmikuun 2023 aikana, minkä jälkeen osapuolet allekirjoittavat virallisen KVR-sopimuksen.

SRV rakentaa uuden Varastokirjaston KuopioonKuva: Arkkitehtiruutu Oy

Hankkeessa rakennetaan Varastokirjastolle uudet toimitilat, joiden laajuus on 10 570 bruttoneliömetriä. SRV:n mukaan hankkeen suunnittelu on käynnissä ja rakennustyöt aloitetaan keväällä 2023. Rakennustöiden on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. 

Varastokirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtakunnallinen kirjasto, joka palvelee tieteellisiä, yleisiä ja muita kirjastoja. Varastokirjaston päätehtävä on vastaanottaa ja säilyttää suomalaisista kirjastoista siirrettävää aineistoa sekä asettaa se tarvitsijoiden käyttöön. Nykyiset toimitilat sijaitsevat Kuopion Päivärannassa.

– Uusi Varastokirjasto on yhteiskunnallisesti merkittävä rakennus, joka palvelee kansalaisia ja tutkijoita ympäri Suomen. Osallistuimme Senaatin kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn, jonka aikana suunnittelimme suunnitteluryhmämme kanssa hankkimallemme tontille rakennuksen ja tilat, jotka mahdollistavat käyttäjän toiminnan vuosikymmeniksi eteenpäin, SRV:llä hankkeesta vastaava projektijohtaja Harri Martin kertoo.

– Varastokirjasto on ainutlaatuinen toimija, jolle ei ole aiemmin tehty uudisrakennusta. Hankkeessa sovelletaan uudenlaista urakkamuotoa, jossa myös tontti ja suunnittelu tulevat urakoitsijan kautta. Näin saadaan monipuolisesti urakoitsijan osaamista hankkeeseen,  rakennuttamisryhmän päällikkö Jarkko Karvonen Senaatti-kiinteistöiltä toteaa.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset