SRV aloitti Horisontin rakennustyöt Kalasatamassa

 
Toimistopilvenpiirtäjä Horisontin rakennus­työt ovat käynnistyneet Helsingin Kalasatamassa. Alueen viides torni­talo, 26-kerroksinen, 111 metriä korkea Horisontti valmistuu vuoden 2025 keväällä.
SRV aloitti Horisontin rakennustyöt KalasatamassaKuva: SRV

Työmaa on käynnistetty kauppakeskus Redin katolla tehtävillä tornitalon hissi- ja porraskuilun suoja­rakenteiden sekä Hermannin rantatien puoleisen räystäs­rakenteen purkutöillä. Kaikkien Kalasataman tornitalojen hissi- ja porras­kuilut on rakennettu kauppakeskuksen katon tasolle jo kauppa­keskuksen rakentamisen aikana, ja nyt rakentamisen käynnistyessä katto­tason väliaikaiset rakenteet puretaan.

Työmaalla on myös käynnistetty torni­nosturin perustuksien toteuttaminen. Horisontti kohoaa 111 metrin korkeuteen meren pinnasta, joten rakennus vaatii erityis­korkean torni­nosturin sekä osaavan kuljettajan. Torni­nosturi on valmiina 125 metriä korkea, ja se saavutetaan syksyllä.

Tornitalon runko­rakenne on vieressä sijaitsevien Lumo Onen ja Vision tapaan pilari­laatta­järjestelmä. Ensimmäisten pilari­raudoituksien asentaminen käynnistyy viikolla 20.

– Kohde on Kalasataman torneista yksi haastavimmista niin logistiikan, alla sijaitsevien liike­tilojen kuin vieressä rakennettavan raitio­linjankin puolestakin. Tämän johdosta teemme alueella liikenne­järjestelyitä turvallisen kulkemisen varmistamiseksi ja toimimme tiiviissä yhteis­työssä lähi­alueen toimijoiden kanssa, hankkeen projekti­päällikkö Satu Tammilehto kertoo.

Toimistotornista pääsee hissillä kauppa­keskukseen, julkisen liikenteen pysäkeille ja pysäköinti­halliin. Toimistotilat rakennetaan täyttämään Leed-ympäristö­sertifikaatin Platinum-tason kriteerit.

Horisontin 24. kerrokseen tulee kaikille kaupunkilaisille avoin näköala­ravintola. SRV:n mukaan ravintola­konseptin kilpailutus on juuri käynnistymässä.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset