Spondan kauppakeskukset ympäristösertifioituja

 

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan kaikki viisi kauppakeskusta ovat nyt Breeam-ympäristösertifioituja Very Good -tasolla. Viimeisimpänä Spondan kauppakeskuksista sertifioitiin Tampereen keskustassa sijaitseva Ratina.

Spondan kauppakeskukset ympäristösertifioitujaKuva: sponda.fi

Spondan Helsingin keskustassa sijaitsevat kauppakeskukset Forum ja Citycenter sekä Kempeleen kauppakeskus Zeppelin ja Ylöjärven kauppakeskus Elo ovat saavuttaneet Very Good -tason Breeam In-Use -sertifionnit vuosina 2017–2020.

Sponda aikoo sertifioida viimeisetkin Helsingin ydinkeskustan kiinteistöistään vähintään Leed Gold- tai Breeam Very Good -tasoisesti vuoden 2021 loppuun mennessä. Tavoiteaikataulun ulkopuolelle jäävät pitkän aikavälin peruskorjaus- ja uudiskohteet, joissa sertifiointiprosessi on osa kehityshanketta. 

– Yritykset voivat luottaa siihen, että sertifioidussa kiinteistössä esimerkiksi energiatehokkuus, sisäilmaominaisuudet, kierrätysmahdollisuudet ja materiaalitehokkuus ovat optimaaliset – ja kiinteistöä kehitetään jatkuvasti. Teemme pitkätähtäimistä vastuullisuustyötä, ja kiinteistöjemme sertifiointi on yksi osa vastuullisuuden tiekarttamme tavoitteita. Kiinteistöjen ominaisuuksia ja toimintatapoja parantava sertifiointityö auttaa myös asiakkaitamme kehittämään omaa vastuullisuuttaan ja saavuttamaan vastuullisuustavoitteitaan. Asiakaskyselyjemme mukaan erityisesti keskusta-alueen yritykset arvostavat toimitilojensa sertifiointia, joten käynnistimme systemaattisen sertifiointityön Helsingin ydinkeskustan kohteissamme, Spondan Head of ESG Pirkko Airaksinen kertoo.

– Alalla tarvitaan rohkeita suunnannäyttäjiä, ja Spondan esimerkki kannustaa myös muita toimimaan vastuullisesti. Ison kauppakeskuskokonaisuuden sertifiointi on mittava urakka ja kertoo siitä, että Spondassa tehdään työtä ympäristön ja kestävän tulevaisuuden eteen. Vaikutukset ovat todella mittavat, kun iso toimija kehittää koko kiinteistöportfoliotaan ympäristöystävällisemmäksi. Spondan sertifiointityöstä hyötyvät myös kaupunkilaiset, kun keskustan arvokohteita ylläpidetään ja kehitetään parhaiden kansainvälisten standardien mukaisesti säilymään sukupolvelta toiselle, Raksystemsin sertifiointikonsultti Jennifer Pitkänen-Lundsten sanoo.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset