Sponda: Toimitilojen kysyntä on virkistynyt

 

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan mukaan sen toimitilojen kysyntä on toipumassa pandemian aiheuttaman hiljaiselon jälkeen. Kasvanut kysyntä kohdistuu erityisesti Helsingin keskustan toimisto- ja kauppakeskustiloihin.

Sponda: Toimitilojen kysyntä on virkistynytKuva: sponda.fi

Spondan kohteista vuokralaisia kiinnostaa esimerkiksi Citycenter-toimisto- ja liiketilakeskittymä. Pinta-alaltaan 46 720 neliömetrin Citycenter sijaitsee Helsingin päärautatieasemaa vastapäätä. Vuonna 1967 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Viljo Revell. Citycenterissä on tehty mittava uudistus vuonna 2013. Rakennus tunnetaan myös Makkaratalona.

–Vuokraustoiminnan virkistyminen viime kuukausien aikana osoittaa, että Helsingin keskusta on vetovoimainen. Keskustan korkeatasoiset, modernit ja viihtyisät toimistotilat kiinnostavat jälleen yrityksiä, jotka haluavat panostaa toimitilojensa houkuttavuuteen ja tarjota henkilökunnalleen työhyvinvointia ja yrityksen kulttuuria tukevat toimitilat. Pandemia-tilanteen tasaantuessa eri toimialojen yritykset ovat jälleen valmiita tekemään vuokrasopimuksia toimitiloista, Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal sanoo.  

Citycenterin uusia vuokralaisia ovat Duodecim ja Leadfeeder. 

– Kustantajana ja sisällöntuottajaorganisaationa meille on olennaista, että eri puolilta maata saapuvat asiantuntijat voivat helposti tulla toimistoomme kokouksiin. Viihtyisät, valoisat ja tehokkaat tilat kiinteistössä, jossa on runsaasti ravintolatarjontaa ja julkiset liikennepalvelut vain muutaman askeleen päässä, ovat henkilökuntaamme ja rekrytointiakin ajatellen merkittäviä työhyvinvointi- sekä kilpailutekijöitä, Kustannus Oy Duodecimin toimitusjohtaja Pekka Mustonen sanoo.

– Citycenter valikoitui meille sopivaksi toimipaikaksi keskeisen sijainnin sekä modernin työskentely-ympäristön vuoksi. Keskeinen sijainti kaupungin ytimessä helpottaa myös kansainvälisten työntekijöiden ja sidosryhmien vierailua toimistolla. Haluamme tarjota henkilöstöllemme parhaat mahdolliset tilat, jotka edistävät yrityksemme kulttuuria ja samalla mahdollistavat joustavan tavan yhdistää toimisto- ja etätyön. Toimistomme suunnittelussa olemme kiinnittäneet erityistä huomiota tiimityöskentelyä tukeviin tiloihin, mahdollisuuteen työskennellä hiljaisessa tilassa sekä yleisiin lounge-tiloihin, jotka mahdollistavat spontaanit keskustelut ja ideoinnin kollegojen kanssa, Leadfeederin toimitusjohtaja Pekka Koskinen sanoo.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset