Sponda rakennuttaa Valmetille toimistotalon Tikkurilaan

 

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oy rakennuttaa Vantaan Tikkurilaan noin 16 000 kerrosneliön toimistotalon, jonka päävuokralaiseksi tulee Valmet. Rakentamisen on tarkoitus alkaa loppuvuodesta 2022, ja hanke valmistunee loppuvuodesta 2024.

Sponda rakennuttaa Valmetille toimistotalon Tikkurilaan

Spondan mukaan toimitalon suunnittelussa on panostettu tilojen muuntojoustavuuteen, avotyöpisteiden valoisuuteen ja rakennuksen energiatehokkuuteen. 

– Teemme tiivistä suunnitteluyhteistyötä Valmetin kanssa, jotta voimme toteuttaa heille muokattavat ja energiatehokkaat pääkonttoritasoiset tilat, jotka tukevat parhaalla mahdollisella tavalla heidän työtään ja liiketoimintaansa. Yhteisenä tavoitteenamme on panostaa ympäristövastuullisiin ratkaisuihin ja käyttömukavuuteen, joilla voidaan edistää henkilöstön ja ympäristön hyvinvointia, Spondan Development Manager Kari Autio sanoo.

– Uusi toimistotalo on suuri panostus henkilöstöömme ja palvelee tärkeällä tavalla toimintamme kehittämistä pitkälle tulevaisuuteen, Valmetin Järvenpään toimipaikan paikallisjohtaja Markus Laitila toteaa. Talossa työskentelee sen valmistuttua 700 valmetilaista. 

Tikkurilan juna-aseman ja kauppakeskus Dixin välittömään läheisyyteen valmistuvassa rakennuksessa on toimistotilojen lisäksi lounasravintola, iso pyöräparkki ja sen yhteydessä olevat sosiaalitilat sekä parkkihalli sähköautojen latauspisteineen.

Kiinteistö tavoittelee energiatehokkuusluokka A:ta sekä platinatason LEED-ympäristösertifikaattia. Lämmitystä tuottaa maalämpöjärjestelmä, ja katolle asennetaan aurinkopaneelit.

Kohteen pääurakoitsijaksi on valittu Fira.

− Hankekokonaisuus on Firalle merkittävä. Kyseessä on iso, korkeatasoinen ja haastava kohde ja samalla Firan historian suurin hanke. Olemme pystyneet hyödyntämään hankkeessa vahvuuksiamme, kuten ratkaisukehitystä ja kokemustamme sekä toimistotilojen että pysäköintilaitosten rakentamisesta. Olemme todella iloisia yhteistyöstä Spondan kanssa, toteaa Firan toimitilarakentamisen linjajohtaja Henri Mämmi.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset