Sotalaivojen rakentamiseen optimoitu RMC:n halli on valmis

 

SRV:n toteuttaman monitoimihallin rakennustyöt ovat valmistuneet Rauman telakalla. Hallin rakennutti Rauman kaupungin ja laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructionsin (RMC) yhdessä omistama kiinteistöyhtiö. RMC on hallin pitkäaikainen vuokralainen.

Sotalaivojen rakentamiseen optimoitu RMC:n halli on valmisKuva: RMC/Sammeli Korhonen

akennus on 186 metriä pitkä, 44 metriä leveä ja 32 metriä korkea. Sen kokonaistilavuus on 226 000 kuutiota. Hankkeen rakennustyöt käynnistyivät marraskuussa 2021. Hankkeen kokonaiskustannus oli noin 26 miljoonaa euroa.

Uusi monitoimihalli on optimoitu viranomaisalusten rakentamiseen. RMC tulee rakentamaan hallissa neljä monitoimikorvettia Merivoimille Laivue 2020 -hankkeessa. Alukset rakennetaan turvallisuussyistä sisätiloissa.

– Halli takaa RMC:lle sen, että pystymme rakentamaan Merivoimille sotalaivat täysin sisätiloissa ja ulkopuolisilta katseilta suojassa. Kyse on sekä Rauman telakan että Suomen kannalta erittäin tärkeästä projektista. Rakennustyöt käynnistyivät sopimuksen allekirjoituksen jälkeen ennätysvauhdilla, ja yhteistyö Rauman kaupungin sekä SRV:n kanssa on ollut hyvää. Vaikka rakennusprojektin aikana maailmaa ovat ravistelleet covid ja Venäjän hyökkäyssota, olemme pysyneet sekä aikataulussa että yhdessä sovituissa laatuvaatimuksissa,  RMC:n operatiivinen johtaja Ville Laaksonen sanoo.

Hallia on tarkoitus hyödyntää myös matkustaja-autolauttojen rakentamisessa. SRV:n mukaan tiloja voidaan hyödyntää muuntojoustavasti ja tehokkaasti tuotannon tarpeiden mukaan lohkoittain. 

– Hankkeessa oli monia poikkeuksellisia elementtejä rakentamisen näkökulmasta. Halliin esimerkiksi asennettiin jälkikäteen neljä valtavaa siltanosturia, joilla nostetaan laivan osia paikalleen. Ammattitaitoinen henkilöstö työmaalla varmisti hankkeen sujuvan etenemisen sekä kohteen vaatimat erityisratkaisut, projektipäällikkö Eerik Leivo SRV:ltä kertoo.

– RMC:n hanke on hyvä esimerkki siitä, että molempien osapuolien vahvalla sitoutumisella voidaan rakennushankkeita käynnistää nopeallakin aikataululla, SRV:n Lounais-Suomen aluejohtaja Lari Mallius toteaa.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset