Sisäilmaongelmaisella Pyhän Annan lastenkirkolla on ostajaehdokas

 

Yksityishenkilö on tehnyt Vantaan seurakuntayhtymälle ostotarjouksen Pyhän Annan lastenkirkosta, joka on Itä-Hakkilassa sijaitseva, Hakunilan seurakunnan käytössä ollut erityisesti lapsille suunnattu kirkko. Kirkko on ollut pois käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi vuodesta 2015. Seurakuntayhtymällä ei ole mahdollisuutta korjata kirkkoa.

Sisäilmaongelmaisella Pyhän Annan lastenkirkolla on ostajaehdokasKuva: Kirkon kuvapankki / Sini Pennanen

Vantaan seurakuntayhtymän mukaan ostajaehdokas on saanut käyttöönsä kaikki kiinteistöön ja sen kuntoon liittyvät selvitykset. Tontti säilyisi Vantaan seurakuntayhtymän omistuksessa. Kirkkorakennuksen ostaja vuokraisi maapohjan 50 vuoden maanvuokrasopimuksella. Vantaan seurakuntayhtymän kiinteistöjohtokunta esittää kirkkorakennuksen myyntiä ostotarjouksen perusteella. Hakunilan seurakuntaneuvosto antaa esitykseen vielä lausunnon. Asia päätetään yhteisen kirkkoneuvoston käsittelyn kautta yhteisessä kirkkovaltuustossa. 

Ostotarjouksen tekijän mukaan rakennusta tullaan käyttämään jatkossakin kristillisenä hengelliseen toimintaan. 

Pyhän Annan lastenkirkko, entinen Itä-Hakkilan kirkko, on rakennettu vuonna 1968, ja sen on suunnitellut arkkitehti Göran Malmström. Rakennus on peruskorjattu vuonna 2004, jolloin kirkko muutettiin nykyiseen muotoonsa ja vihittiin lastenkirkoksi.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset