Siltasaari 10:lle LEED-platinaa

 

Kiinteistösijoitusyhtiö Antiloopin Hakaniemessä sijaitsevalle Siltasaari 10:lle on myönnetty LEED Platinum -ympäristösertifikaatti. Kohteen pistemäärä 85/110 on Antiloopin mukaan korkein rakennushankkeen Suomessa saavuttama taso nykymuotoisessa LEED v4 -sertifioinnissa.

Siltasaari 10:lle LEED-platinaa
Lue lisää Siltasaari 10:stä Projektiuutisten artikkelista. Kuva: Vesa Voitto Sakari

– Tavoitteenamme oli Gold-taso, mutta huomasimme pian, että meillä on mahdollisuus saavuttaa Platinum, joten nostimme rimaa entisestään, Asset Manager Tuomas Hulkkonen sanoo.

Käyttäjille Siltasaari 10:n LEED Platinum -taso näkyy Antiloopin mukaan muun muassa saavutettavuutena ja hyvinä sosiaalitiloina. Suunnittelun keskeisenä teemana oli taata pyöräilijöille vähintään yhtä hyvä kokemus kuin autoilijoille; kiinteistössä on 400 pyörän pyörähalli ja pyörähuoltoasema. 

Antiloopin mukaan Siltasaari 10:ssä on digitalisoitu lämmityksenohjaus ja ilmanvaihto sekä yleinen energiatehokkuus hyvällä tasolla. Lisäksi kohde sai lähes täydet pisteet sisäilman laadusta.

– Siltasaari 10 on historiallinen kohde, joka pystyttiin tuomaan tähän päivään täydellisellä saneerauksella historiaa kunnioittaen. Vastuullisuus näkyy kaikessa sisäilmasta, vedenkulutuksesta ja rakentamisessa käytetyistä vähäpäästöisistä materiaaleista lähtien. Käyttäjäolosuhteet ovat erinomaiset, ja asiakkaidemme hyvinvointi onkin ollut keskeisessä roolissa Siltasaari 10:n suunnittelussa sekä toteutuksessa. Tämän osoittaaksemme olemme hankkimassa kohteelle myös WELL-sertifiointia, Hulkkonen kertoo.

Hankkeen sertifioinnin ohjauksesta ja sertifioinnista on vastannut Raksystems.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset