Senaatti myy Valteri-koulun käytössä olleen kiinteistön Oulussa

 

Senaatti-kiinteistöt on käynnistänyt 11.5.2021 avoimen tarjouskilpailun Oulussa Tuiran kaupunginosassa sijaitsevasta entisestä koulukiinteistöstä. Kaupan kohteena on tontti ja kolme suojeltua rakennusta.

Senaatti myy Valteri-koulun käytössä olleen kiinteistön Oulussa

Myytävä kohde valmistui 1906 kuuromykkäin kouluksi, ja viimeksi kiinteistössä toimi Valteri-koulu vuoteen 2019 asti. Myytävään kokonaisuuteen kuuluu koulu- ja asuntolarakennukset sekä entinen johtajan asunto. Rakennukset suunnitteli arkkitehti Theodor Granstedt.

Tontin pinta-ala on noin 10 000 neliötä, ja sillä sijaitsevien rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on noin 4 600 bruttoneliötä. Kohde myydään nykyisellä voimassa olevalla asemakaavalla, jossa se on merkitty opetus- ja sosiaalista toimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeksi.

Kohde sijaitsee Oulujoen suistoalueella. Rakennukset on suojeltu voimassa olevassa asemakaavassa ja asetuksella. 

– Valteri-koulun siirryttyä pois kohteesta kiinteistölle ei ole enää valtion käyttöä ja siitä on päätetty luopua. Tavoitteena on, että uuden omistuksen myötä tähän hienoon kokonaisuuteen saadaan uutta elämää ja että ostajalla on edellytykset vastata kohteen tarvitsemista korjauksista sen historialliset arvot huomioon ottaen ja niitä vaalien, kohteen myynnistä vastaava Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Emmi Sihvonen kertoo.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset