Samla Capitalin hallinnoima rahasto myi viisi hoivakiinteistöä OP-Palvelukiinteistöt -erikoissijoitusrahastolle

 

Samla Toimitilat käyttää kauppasumman omistamiensa kiinteistöjen kehittämiseen ja tuotonjakoon sijoittajilleen.

OP-Palvelukiinteistöt -erikoissijoitusrahasto on ostanut Samla Capitalin hallinnoimalta Samla Toimitilat Ky:ltä neljän kiinteistöyhtiötä, jotka omistavat viisi hoivakiinteistöä eri puolelta Suomea.

Kaupassa omistajaa vaihtoivat kaksi päiväkotia Oulussa ja yksi Jyväskylässä sekä hoivakodit Lapualla ja Karjalohjalla.

Samla Capitalin hallinnoima rahasto myi viisi hoivakiinteistöä OP-Palvelukiinteistöt -erikoissijoitusrahastolleSamppa Lajunen

Myytyjen kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on 3.321 neliömetriä. Myydyt kohteet vastasivat noin viidenneksestä Samla Capitalin hallinnoiman Samla Toimitilat -rahaston sijoituksista.

Samla Toimitiloille kiinteistöt olivat tuottoisia, mutta yhtiö myi ne salkunhoidollisista syistä. Myyntivoitolla Samla Toimitilat haluaa kehittää muita kiinteistöjään ja jakaa tuottoja sijoittajilleen.

“Omistukseemme jää yhä useita hoivakiinteistöjä ja tulemme niitä hankkimaan vielä lisää. Uskomme hoivakiinteistöjen tuottopotentiaaliin myös tulevaisuudessa”, Samla Capitalin salkunhoitaja Samppa Lajunen sanoo.

Kiinteistöjen hallinnoijana ja kehittäjänä Samla Capital on arvojensa mukaisesti pyrkinyt edistämään hyvää ja rakentavaa yhteistyötä vuokralaisten kanssa.

”Kiinteistöt olivat meillä vain muutaman vuoden. Pyrimme omistusaikanamme panostamaan kiinteistöjen tekniseen kuntoon ja vuokralaistyytyväisyyteen - siihen että käyttäjillä ja asukkailla on kiinteistöissä hyvä olla ja elää. Pääsimme tuottotavoitteisiimme ja nyt oli meidän kannalta oikea aika myydä”, Lajunen sanoo.

Samla Toimitiloilta hankitut kohteet ovat pääasiassa moderneja hoivakohteita ja tuovat rahastoomme valmista kassavirtaa sekä maantieteellistä hajautusta.

Haemme edelleen sekä valmiita kohteita että hankkeita kasvavaan rahastoon. Vuoden 2019 loppuun mennessä rahaston valmiiden kohteiden arvo tulee olemaan noin 200 miljoonaa euroa”, OP-Palvelukiinteistöt -erikoissijoitusrahaston salkunhoitaja Anni Lakanen sanoo.

Osapuolet eivät julkista kauppasummaa.

Luokitukset

Toimitilat

 

Uutiskirje

Uutisia Citymark.Todaystä joka kuukausi.
Katso aikaisemmat uutiskirjeet.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset