SaKa Hallikiinteistöt Partners Groupille, Treviankin sijoitti

 

Trevian toimi ostajan neuvonantajana pääomasijoittajayhtiö Partners Groupin ostaessa SaKa Hallikiinteistöt kommandiittiyhtiön. Kaupan kohteena ollut portfolio sisältää 140 000 neliötä kiinteistöjä. Trevian jatkaa kaupan jälkeen portfolion varainhoitajana sekä portfolion kasvattamista yhdessä Partners Groupin kanssa. Logistiikka on noussut yhdeksi kiinteistösijoitusalan kysytyimmistä sektoreista.

SaKa Hallikiinteistöt Partners Groupille, Treviankin sijoittiKuvan rakennus ei liity tehtyyn yrityskauppaan. Kuva: Marcin Jozwiak/Pixabay

SaKa-portfolioon kuuluu 20 kohdetta. Pääsijoittajana projektissa toimii asiakkaidensa puolesta toimiva kansainvälinen Partners Group. Trevian on mukana hankkeessa myös oman pääoman sijoituksella ja tulee toimimaan portfolion kiinteistövarainhoitajana. Myyjinä kaupassa olivat Mandatum ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

Trevianin mukaan logistiikka- ja pienteollisuuskiinteistöjen sektori on noussut viime aikoina alan kiinnostavimmaksi. Käyttöaste on nousussa, ja hyvää pienteollisuustilaa on hyvin vähän tarjolla; vapaiden tilojen osuus markkinoilla on vain noin 4 %. Osuus on ollut pitkään laskusuuntainen, mikä osaltaan kertoo sektorin vahvuudesta, Trevian toteaa.

– Olemme ylpeitä siitä, että pystyimme edistämään transaktion toteutumista. Jatkossa tavoitteenamme on kasvattaa portfoliota entisestään ja ostaa siihen lisää samankaltaisia kohteita. Yleisen markkinatilanteen haasteiden keskellä tämä kauppa rakentaa uutta ja tärkeää kumppanuutta Partners Groupin kanssa, mikä vahvistaa asemaamme Suomen johtavana toimitilakiinteistöjen varainhoitajana, Investment Director Risto Vuorenrinne Trevianilta sanoo.

– Olemme aktiivisesti kohdentaneet sijoituksiamme logistiikka-alaan kaikkialla Euroopassa ja investoineet tarkkaan valikoituihin mahdollisuuksiin strategisissa kasvukohteissa. Työnteon, asumisen ja kuluttamisen tavat ovat yleisesti muuttumassa, ja kysyntä logistiikalle kasvaa jatkuvasti myös Suomen kaltaisessa logistiikkaan tukeutuvassa vientimarkkinassa, Partners Groupin Private Real Estate Europe Johan Johansson toteaa.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset