Puurakentajilta runko Katajanokan Laituriin

 

Puurakentajat Group Oy on valittu puurungon toimittajaksi ja asentajaksi Katajanokan Laituri -toimitilahankkeeseen Helsingissä. Rakennuttajana on Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Vuonna 2024 valmistuva rakennus tulee toimimaan muun muassa Stora Enson pääkonttorina ja S-ryhmän hotellina sekä kaupunkilaisten kohtaamispaikkana. Hankkeen pääurakoitsija on Haahtela.

Puurakentajilta runko Katajanokan LaituriinKuva: katajanokanlaituri.fi/Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy

Puurungon asennustyöt alkavat alkuvuodesta 2023, ja rakennus avataan yleisölle arviolta kesällä 2024. Rakennustyöt aloitettiin työmaalla vuonna 2021 vanhan makasiinirakennuksen purulla ja maarakennustöillä. 

Rakennukseen tulee neljä maanpäällistä kerrosta, kattoterassi ja virkistysalue sekä kellari, jossa on tekniset tilat ja pysäköinti. Toimisto- ja liiketilaa tulee 7500 neliötä ja hotellihuoneita 160. Rakennuksen maanpäällinen runko on puuta ja terästä, ja julkisivut ovat lasisia. Katajanokan Laiturin arkkitehtuurikilpailun voitti ehdotus "Spring", jonka on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy.

– Katajanokan Laituri -hankkeen kunnianhimoinen tavoite on rakentaa hiilineutraali toimitilarakennus, jonka tarvitsema energia on tuotettu kokonaan uusiutuvilla energialähteillä. Rakennukselle tullaan hakemaan vastuullisuusnäkökulmat laajasti huomioiva LEED Platinum -ympäristösertifikaatti, ja jokaisen hankkeeseen osallistuvan osapuolen on sitouduttava tavoitteeseen alusta saakka. Olemme erittäin tyytyväisiä, että puurungon toimittajaksi on löytynyt Puurakentajat, joka on erittäin kokenut ja osaava suomalainen puurakentaja, Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio sanoo.

– Toteutamme ekologisia ja laadukkaita, tehokkaasti hiiltä sitovia rakennuksia massiivipuusta. Arvioidemme mukaan tämän hankkeen runko sitoo noin 5700 tonnia CO2-ekv, mikä onnistuu vain massiivipuuratkaisulla. Puumateriaalin ansiosta olemme lisäksi mukana luomassa kaunista ja näkyvää arkkitehtuuria Helsingin paraatipaikalle, ja tästä olemme todella ylpeitä, Puurakentajien toimitusjohtaja Mikko Leino toteaa.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset