Orionin Turun-tehtaalle jäähdytys ja lämmitys lämpöpumpuilla

 

Orion Oyj ja Calefa Oy ovat sopineet tuotannon hukkalämpöjä ja ulkoilman energiaa hyödyntävän AmbiHeat-lämpöpumppulaitoksen toimituksesta Orionin Turun-tehtaalle. Ratkaisu korvaa kaksi kolmasosaa nykyisestä kaukolämmön kulutuksesta.

Orionin Turun-tehtaalle jäähdytys ja lämmitys lämpöpumpuilla

Lämpöpumppulaitos tuottaa tehtaalle lämpöenergiaa ja jäähdytystä polttamattomalla teknologialla, joten hiilidioksidipäästöt leikkaantuvat Orionin mukaan noin 1000 tonnia vuodessa. 

- Calefan lämpöpumppulaitos on yksi Orionin merkittävimmistä hankkeista, joilla energiaa säästetään ja hiilijalanjälkeä pienennetään tavoitteiden saavuttamiseksi, Orionin kiinteistöpäällikkö Heikki Lempinen sanoo. Orionin tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 75 % ja energiakuluja 7,5 % vuoteen 2025 mennessä.

 

Lämpöpumppulaitos korvaa lääketehtaan nykyisiä jäähdytyskoneita.

 

-  Laitos tuottaa jäähdytyksen Orionin tuotantoprosessiin. Jäähdytyksestä syntyvä hukkalämpö hyödynnetään edelleen tehdaskiinteistöjen lämmityksessä. Jos prosessista saatavaa hukkalämpöä ei ole riittävästi, loppuenergia tuotetaan ulkoilman energiasta, kertoo Calefan toimitusjohtaja Petri Vuori.

 

- Järjestelmä asennetaan tehdasvalmisteisiin moduuleihin, jolloin tehdastiloja ei tarvitse varata lämpöpumpputeknologioille, Petri Vuori toteaa.

 

Orionin Turun-tehtaalla lämpölaitos sijoitetaan tehdasalueen keskelle. Järjestelmän toimitus on jo aloitettu, ja se valmistuu keväällä 2021.

Luokitukset

Toimitilat

 

Uutiskirje

Uutisia Citymark.Todaystä joka kuukausi.
Katso aikaisemmat uutiskirjeet.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset