Okmeticille uusi tehdas Vantaalle 400 miljoonalla eurolla

 

Piikiekkovalmistaja Okmetic rakentaa nykyisen tehtaansa viereen uuden tehdasrakennuksen Vantaan Koivuhakaan. Investoinnin odotetaan yli kaksinkertaistavan yhtiön tuotantokapasiteetin ja liikevaihdon ja tuovan yli 500 uutta työpaikkaa Vantaalle. Rakentaminen alkanee vuoden 2022 lopussa, ja valmista on vuonna 2025.

Okmeticille uusi tehdas Vantaalle 400 miljoonalla eurolla

Okmetic toimittaa asiakasräätälöityjä piikiekkoja MEMS-antureiden, radiotaajuussovellusten ja tehopuolijohteiden valmistukseen. Okmetic on osa kiinalaista NSIG:tä (National Silicon Industry Group).

Lähes 400 miljoonan euron investointi uuteen tehtaaseen yli kaksinkertaistaa yhtiön liikevaihdon. Investointi on Okmeticin mukaan sen historian suurin. Viimeisen viiden vuoden aikana yhtiö on investoinut yli 100 miljoonaa euroa Vantaan piikiekkotehtaan tuotantokapasiteetin kasvattamiseen. 

– Olemme eläneet jo useamman vuoden voimakkaan kasvun aikaa, ja markkinaennusteet povaavat myönteisen kehityksen puolijohdealalla jatkuvan. Uusi tehdasrakennus vahvistaa yhtiön asemaa markkinoilla ja luo edellytykset liiketoiminnan kehittämiselle. Isommassa kuvassa investointi voidaan nähdä myös osana eurooppalaista pyrkimystä kohti vahvempaa omavaraisuutta puolijohteiden arvoketjussa. Pääpaino on kuitenkin globaaleilla markkinoilla, kertoo Okmeticin toimitusjohtaja Kai Seikku

– Investointi on yksi NSIG:n sitoumuksista vauhdittaa Okmeticin kasvua edelleen suuremmassa liiketoiminnan mittakaavassa ja vahvemmalla markkina-asemalla hyödyntäen yhtiön vahvuutta erikoisteknologioissa, sanoo NSIG:n toimitusjohtaja ja Okmeticin puheenjohtaja tohtori Chiu Tzu-Yin

Uusi yli 40 000 neliön tehdasrakennus nousee nykyisen tehtaan viereen.

Tehtaan suunnittelutyöt on Okmeticin mukaan jo käynnistetty, ja rakennustöiden on määrä alkaa loppuvuodesta 2022. Laiteasennusten jälkeen tehdas on täydessä toimintavalmiudessa vuonna 2025. 

Okmeticin tämänhetkinen henkilöstömäärä on noin 600. Investoinnin myötä yhtiö sanoo palkkaavansa yli 500 uutta työntekijää Vantaalle.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset