Nyfosa ostaa liikekiinteistöjä maakuntakeskuksista 75,9 miljoonalla

 

Nyfosa Finland on ostanut kahdessa eri kaupassa liike- ja toimitilakiinteistöjä Jyväskylästä, Lappeenrannasta ja Kuopiosta. Kauppojen arvo on yhteensä 75,9 miljoonan euroa. Kiinteistöjen vuotuinen vuokra-arvo on noin 9,9 miljoonaa euroa.

Nyfosa ostaa liikekiinteistöjä maakuntakeskuksista 75,9 miljoonallaLappeenrannan IVH-Kampus on nyt Nyfosan salkussa. Kuva: Nyfosa Finland

Jyväskylässä ja Lappeenrannassa sijaitsevia kohteita on yhteensä kuusi, ja niiden kokonaispinta-ala on 46 000 neliömetriä. Kiinteistöistä viisi sijaitsee Jyväskylän keskustassa, ja Lappeenrannan kiinteistö on yliopiston vieressä oleva toimistorakennus. Kiinteistöjen vuokralaisina on muiden muassa Nordea ja Solteq. 

Nyfosan mukaan kiinteistöjen keskimääräinen jäljellä oleva vuokra-aika on 1,5 vuotta; suuri osa vuokrasopimuksista on solmittu toistaiseksi voimassa olevina kuuden ja 12 kuukauden irtisanomisajoilla. Vuokrausaste on 89 %. Kaupanteko on kaavailtu tämän vuoden marraskuun 30. päivälle, lukuun ottamatta yhtä kiinteistöä, jonka osalta kaupanteon on suunniteltu ajoittuvan vuoden 2022 ensimmäiselle neljännekselle.

Kuopiossa kaupan kohteena olevat yhteensä 21 000 neliön kiinteistöt sijaitsevat kaupungin keskustan eteläpuolella Siikarannassa. Suunnitteilla olevat rakennusoikeudet mahdollistavat Nyfosan mukaan kiinteistöjen merkittävän kehityksen. Keskimääräinen jäljellä oleva sopimuskausi on 4,8 vuotta, ja kiinteistöjen vuokrausaste on 99 %. Kaupat tehtiin 1. lokakuuta 2021.

– Yhteistyömme Nyfosan kanssa Suomessa jatkaa yhä vahvistumistaan. Näiden kauppojen myötä jalansijamme Jyväskylässä vakiintuu, ja samalla olemme lisänneet sijoitussalkkuumme houkuttelevia ja hyvätuottoisia kiinteistöjä. Suomen markkinoilta tehtyjen kiinteistökauppojen arvo on yhteensä noin 340 miljoonaa euroa, Brunswickin Suomen maajohtaja Hanna Rauhala sanoo.

Ruotsalainen kiinteistösijoittaja Nyfosa tuli Suomen markkinoille perustamalla huhtikuussa 2021 Nyfosa Finlandin. Sen on yhteisyritys Brunswickin kanssa.  Yhtiöstä 90 % on Nyfosalla ja 10 % Brunswickilla. 

– Brunswick hallinnoi tätä Nyfosan Suomen tytäryhtiötä eli käytännössä toimii tytäryhtiön operatiivisena johtona Suomessa, Hanna Rauhala kertoo.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset