NREP Logicenters kehittää Keravalle uuden logistiikkakeskuksen

 

Pohjoismaiden johtava logistiikkakiinteistöjen kehittäjä ja omistaja NREP Logicenters jatkaa kiinteistöportfolionsa vahvistamista Suomessa ja kehittää 18 300 neliömetrin kokoisen logistiikkakeskuksen Keravalle. Yhtiö on allekirjoittanut kymmenen vuoden vuokrasopimuksen logistiikkayhtiö Dachserin kanssa, joka vuokraa tilasta noin 4 600 neliömetriä. Kiinteistön on määrä valmistua vuonna 2020.

NREP Logicenters kehittää Keravalle uuden logistiikkakeskuksenNREP:n Marko Määttä esittelee uuden logistiikkakeskuksen piirustuksia Dachserin ja Keravan edustajille. Paikalla ovat muun muassa Keravan kaupunkisuunnittelujohtaja Tiina Hartman (vasemmalla) sekä Dachserin COO Michael Schilling (takana keskellä). Kuvaaja: Jarmo Katila.

Logicentersin uusi 18 300 neliömetrin logistiikkakeskus rakennetaan Kercan logistiikka-alueelle Keravalle, keskeiselle paikalle Helsinki-Vantaan lentokentän sekä E75-moottoritien läheisyyteen. Lähellä sijaitseva Savion rautatieasema tarjoaa myös erinomaiset työmatkayhteydet Helsinkiin. Uudessa logistiikkakeskuksessa kiinnitetään erityistä huomiota energiatehokkuuteen. Keskuksen katolle asennetaan aurinkopaneelit ja keskus lämmitetään maalämmöllä.

Logistiikkayhtiö Dachser vuokraa tilasta noin 4 600 neliömetriä. Vuokrasopimus kattaa 4 000 neliömetriä läpivirtausterminaalia ja 600 neliömetriä toimistotilaa. Kiinteistön on määrä valmistua syksyllä 2020, ja sen rakentamisesta vastaa rakennusyhtiö Lehto Tilat Oy.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että logistiikkakeskuksen kehittäminen Keravalla on alkanut. Kerava on sijaintinsa, loistavien yhteyksien ja kilpailukykyisen vuokratasonsa myötä hyvin vetovoimainen alue. On hienoa, että kaupunki on päättänyt panostaa logistiikka-alan kehittämiseen alueellaan. Meillä on jo entuudestaan hyvät suhteet Dachserin kanssa, mikä tekee yhteisen kehitystyön aloittamisesta entistä ilahduttavampaa”, kertoo Logicenters Finlandin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää.

”Moderni logistiikkaterminaali Keravalla lähellä Vuosaaren satamaa ja pääjunarataa tarjoaa logistisesti erinomaisen sijainnin Dachserille nyt ja tulevaisuudessa. Samalla pystymme tarjoamaan suomalaisille vienti- ja tuontiyhtiöille entistä monipuolisempia palveluita kotimaan markkinoille. Joustava yhteistyö Logicentersin ja Keravan kaupungin kanssa mahdollistaa meille kasvutarinamme jatkamisen Suomessa",kertoo Tuomas Leimio, Managing Director, European Logistics Finland, Dachser Finland Oy.

”Kerava on kaupunkistrategiassaan sitoutunut vahvasti elinkeinoelämän kehittämiseen. Logistiikka on modernin toimintaympäristön keskeisimpiä toimialoja. Uuden logistiikkakeskuksen myötä Kercan logistiikka-alue kasvaa ja se lisää koko kaupungin elinvoimaisuutta. Myös kymmenien uusien työpaikkojen syntyminen on aivan loistavaa”, kertoo Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Yhdellä pääkaupunkiseudun parhaista logistiikka-alueista sijaitsevassa uudessa logistiikkakeskuksessa on vielä noin 13 000 neliömetriä vuokrattavissa. Tilat ovat herättäneet jo kiinnostusta useissa alan toimijoissa.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset