Newsecin toimitilavuokraus vuonna 2020 edellisvuoden tasolla

 

Newsec Property Asset Management vuokrasi viime vuonna 255 600 neliömetriä asiakkaidensa omistamaa toimitilaa Suomessa. Vuokrauksen kokonaisvolyymi säilyi pandemiasta huolimatta edellisvuoden tasolla.

Newsecin toimitilavuokraus vuonna 2020 edellisvuoden tasolla

Kysyntää oli Newswcin mukaan edelleen alle 50 neliömetrin kivijalkatiloista isoihin yli 1000 neliömetrin tiloihin. Vuokrasopimuksia myös tehtiin kaikenkokoisista tiloista.

– Koronapandemia on vaikuttanut kysyntään siten, että se on tehnyt sektorista riippumatta kaikista varovaisempia. Neuvottelut kestävät pidempään kuin normaalitilanteessa. Viime vuonna otettiin aikalisiä, kun toimistotilan käyttäjät pohtivat tarpeidensa muuttumista ja työnteon tapojen muutosta. Tätä varten meillä Newsec Property Asset Managementissa on otettu jo käyttöön malli, jossa sparraamme heti tilankäyttäjän kanssa workspace-kysymyksiä osana vuokrasopimusneuvotteluja, Newsec Property Asset Managementin vuokraustiimin johtaja Jussi Kivitie kertoo.

– Osa käyttäjistä myös hajauttaa toimipaikkojaan siten, että keskeisellä paikalla on pääkonttori ja pienempiä hub-toimistoja sirotellaan muualle, joukkoliikenteen solmukohtiin ja lähemmäs työntekijöiden koteja. Pienemmän kokoluokan toimistoista on runsaasti tarjontaa hyvillä sijainneilla. Vuokrausmyynnin volyymi kertoo myös siitä, että aktiiviset omistajat haluavat tehdä vuokrauksia, Kivitie sanoo.

– Liiketiloihin lasken mukaan ravitsemusalan. Varovaisuutta on, mutta myös intoa yrittää, jos vuokrasopimusmalli on järkevä. Tämä on käynyt ilmi tiimimme käymissä keskusteluissa yrittäjien kanssa. Liiketilamarkkinoilla vuokralaisen liiketoiminnan menestykseen vaikuttaa vahvasti sijainti. Jos myy sijaintia, mutta kävijämäärät eivät lunasta myyntipuheita, pitää vuokrankin joustaa. Toisaalta, jos myynnit lähtevät kasvuun vahvan kävijävirran ansiosta, on reilua, että omistajakin hyötyy, Kivitie toteaa.

Kivitien mukaan logistiikkatilojen kysynnässä näkyy verkkokaupan voimakas kasvu. 

– Markkinoilla on voimakas kysyntä erityisesti niin sanotulle viimeisen mailin tai viimeisen tunnin logistiikkatiloille, jotka mahdollistavat verkko-ostosten nopean ja tehokkaan jakelun kaupungeissa, Jussi Kivitie sanoo.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset