NCC:n Fredriksbergin kortteli on valmis

 

Helsingissä Vallilassa sijaitsevalle Konepajan alueelle on vuosina 2016–2022 rakennettu Fredriksberg-toimitilakokonaisuus, jossa on neljä rakennusta. Korttelin ilmeeseen on otettu inspiraatiota Konepajan alueen punatiilisestä hengestä.

NCC:n Fredriksbergin kortteli on valmis

– Kuten suunnittelimmekin, Fredriksbergistä tuli avoin ja osallistava paikka, jossa kukoistavat niin yritykset kuin ihmisetkin. Teimme rakennuksista joustavia ja kutsuvia. Näihin seikkoihin kiinnitimme erityistä huomiota jo kehitystyön alussa, jolloin haastattelimme alueen ihmisiä ja järjestimme työpajoja työmme tueksi. Palveluiden ansiosta Fredriksberg ei olekaan pelkkä suuri toimistorakennus vaan kohtaamispaikka Helsingin asukkaille, NCC:n toimialajohtaja Yirui Jiang kertoo. 

– Nyt valmistunut Fredriksbergin korttelikokonaisuus toteuttaa hienosti alueen suunnittelulle asetettuja tavoitteita ja liittyy toimivalla tavalla Pasilan konepajan yli 100-vuotiaaseen, arvokkaaseen teollisuusympäristöön. Tuhannet ihmiset ovat aikanaan saaneet elantonsa alueelta ja nyt modernit toimitilat tarjoavat uusia työpaikkoja ja tuovat alueelle eloa, Helsingin kaupungin projektinjohtaja Päivi Ahlroos sanoo.

Fredriksbergin uudet rakennukset ovat kaukolämpö- ja kaukokylmäverkossa. Lisäenergiaa tuotetaan aurinkopaneeleilla. Rakennuksille on myönnetty BREEAM Excellent -ympäristösertifikaatti. 

Viimeisimmän vaiheen eli Fredriksbergin D-talon rakentamisvaiheessa hyödynnettiin rakennustietomalleja ja uusimpia digitaalisia tekniikoita. Rakentaminen on taltioitu dronella ja ilmakuvia hyödyntävällä sovelluksella. Maarakennusvaiheessa kalliopinnat laserkeilattiin. Toteumanseurantaa tehtiin tekoälypohjaisella Buildots-sovelluksella, jota NCC kertoo pilotoineensa ensimmäisenä Suomessa. Fredriksbergin  D-osa on ehdolla Tekla Global BIM Awardsissa.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset