Naavan myynti luottaa CityMarkiin

 

Älyviherseinistä tunnettu Naava luottaa asiakashankinnassa CityMarkin tietokantapalveluun. CityMark-tietokannat ovat yritykselle hyvä työkalu myynnin ajoittamisessa juuri oikeaan aikaan.

Naavan myynti luottaa CityMarkiinNaavan myyntijohtaja Julkka Olkkonen

Naavalla on ollut jo vuodesta 2016 lähtien käytössä CityMark Move -tietokanta yrityksistä, jotka ovat muuttamassa tai laajentamassa toimintaansa. Hyviin kokemuksiin pohjautuen Naava otti viime keväänä käyttöönsä myös CityMark Timing -tietokannan, jossa on tiedot uusia toimitiloja etsivistä tai vasta muuttoa suunnittelevista yrityksistä.

Naavan myyntijohtaja Jukka Olkkonen kertoo, että yritys hyödyntää aktiivisesti CityMarkia kohdistaessaan myyntiä.

– CityMark on tässä ylivoimainen, eikä toista vastaavanlaista palvelua ole tarjolla. Tavoitteena on löytää yritykset ja julkisen sektorin asiakkaat, joita voimme auttaa, kun kyse on hyvästä sisäilmasta ja terveellisistä työskentelyolosuhteista.

Nopea ja helppo käyttää

Naavan myyntijohtajan mukaan CityMarkin parhaimpia puolia on, että oleellisimmat asiat yrityksien muuttosuunnitelmista on kerrottu lyhyesti.

– Meille on tärkeätä kohdentaa myynnin resurssit tehokkaasti, ja ajankäytön suhteen täytyy olla nirso. CityMarkin tietokannoista saamme valmiiksi pureskellun tiedon yrityksien suunnitelmista sekä yhteyshenkilön, johon voimme ottaa yhteyttä. Aikaa ei siten haaskaannu näiden tietojen kaivamiseen. CityMark on nopea ja helppokäyttöinen.

Oikea ajoitus on Jukka Olkkosen mukaan avainasemassa potentiaalisia asiakkaita lähestyttäessä.

– Pyrimme pääsemään mukaan keskusteluun siinä vaiheessa, kun yrityksellä on muutto edessä tai suunnitelmissa – mielellään ei liian aikaisin eikä liian myöhään. Näin yritys voi ottaa älyviherseinän huomioon uusia toimitiloja suunnitellessaan ja budjetoidessaan. Ensimmäinen meili tuottaa usein vastauksen, kun myynti on juuri oikeaan aikaan liikkeellä.


Yhteistyö toimii hyvin

Myyntijohtaja Jukka Olkkonen on muutenkin tyytyväinen yhteistyöhön CityMarkin kanssa.

– Asiakaspalvelu on sopivan palvelevaa. Myynnin tunneäly on kohdallaan ja firman henkilöiden kanssa on miellyttävä tehdä yhteystyötä. Myyjän ottaessa meihin yhteyttä on hänellä läpimietittynä ne asiat, jotka hyödyntävät Naavan myyntiä.

Naava puhdistaa ja kosteuttaa ilmaa

Naavassa yhdistyvät kasvien ilmaa puhdistava vaikutus ja älyteknologia, joka säätää ilmankiertoa, kastelua ja valaistusta. Ilman kiertäessä kasvien juurien kautta se puhdistuu haitallisista yhdisteistä ja palautuu takaisin sitä ympäröivään tilaan.

Vietämme 90 prosenttia ajastamme sisätiloissa ja hengitämme ilmaa noin 15 kiloa päivässä. Näin ollen ei ole samantekevää millaista ilmaa hengitämme. Jukka Olkkosen mukaan harva tulee tätä miettineeksi, vaikka moni kiinnittää tänä päivänä tosi paljon huomiota ravintoonsa ja liikuntaansa.

– Sisäilma on harvoin terveydelle optimaalista. Koneellisen ilmanvaihdon kautta ulkoa tulee ilmansaasteita ja pölyä. WHO:n tutkimuksen mukaan ulkoilma voi olla jopa 2–5 kertaa saastuneempaa kuin sisäilma. Lisäksi rakennus- ja pintamateriaaleista, hajusteista ja esimerkiksi tietokoneista haihtuu kemikaaleja. Tunkkainen sisäilma väsyttää ja laskee vireyttä.

Naava tuo ratkaisun tähän ongelmaan. Sisäilmaa puhdistamalla ja kosteuttamalla voidaan vaikuttaa työskentely-ympäristöön.

– Raikkaassa sisäilmassa työntekijät ovat motivoituneita ja pystyvät keskittymään paremmin. Tehokkaiden työtuntien määrä nousee ja sairauspoissaolot vähenevät.

Sisäilman puhdistamisen lisäksi Naava-viherseinästä on paljon muutakin iloa.

– Monissa tutkimuksissa kasvien ja luonnon näkemisen on todettu laskevan stressitasoa ja nostavan onnellisuushormonitasoa. Naava-älyviherseinä on myös hyvännäköinen.

Viherseinä toimii myös näkösuojana ja vaimentaa ääntä. Naavan isoimpia malleja käytetään tilanjakajina monikäyttötiloissa. Viherseinä voi olla myös mobiili sen alla olevan liikuteltavan skeitin ansiosta.


Kasvikunnan huippu-urheilijat

– Viherseinän kasvit istutetaan Naavan kehittämään ilmavaan kasvualustaan. Tämä koostuu samantyyppisestä seoksesta, jota Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirasto Nasa käytti jo 70-luvulla tutkiessaan mahdollisuutta puhdistaa ilmaa kasvien asulla, Jukka Olkkonen kertoo.

Metrin levyisessä viherseinässä on tyypillisesti 63 kasvia ja niiden juurissa kiertää 60 kuutiota ilmaa tunnissa. Koska Naava-älyviherseinä ei ole mikä tahansa viherseinä, kasvien soveltuvuus on tarkoin testattu ja tutkittu.

– Naavan valikoimaan kuuluu kymmenkunta kasvia. Yleisimmät ovat traakkipuu, herttaköynnösvehka ja siroliuska-aralia. Kasvit valmistellaan ennen istuttamista elämään viherseinässä. Ne ovat ikään kuin kasvikunnan huippu-urheilijoita. Niiden ilmanpuhdistusteho on yli satakertainen tavallisiin kasveihin verrattuna.

Viherseinän ilmankierron hoitavat seinässä olevat tuulettimet. Automaattinen kastelujärjestelmä pitää osaltaan huolen siitä, että kasvit voivat hyvin.

Tuulettimet eivät pidä ääntä, mutta kastelusta kuuluu solinaa. Jos se häiritsee, on kastelu mahdollista säätää tapahtuvaksi toimistoajan ulkopuolella.

Viherseinään integroidun valaistuksen ansiosta sen voi sijoittaa huoneessa minne haluaa, vaikkapa pimeimpään nurkkaan. Valaistus voidaan ajoittaa niin, että kasvit elävät käänteisessä vuorokausirytmissä. Jukka Olkkonen mainitsee esimerkkinä toimitilat, joissa tehdään yötöitä.


Äly asuu pilvessä

Älyviherseinässä olevat anturit mittaavat kasvien olosuhteita sekä kosteutta seinän sisällä ja ulkopuolella. Tieto välittyy viiden minuutin välein 3g-yhteyden kautta pilveen, jossa asuu viherseinän äly. Viherseinästä saatuun tietoon yhdistyy muun muassa sääsatelliittien välittämä tieto.

– Järjestelmä reagoi olosuhteisiin ja säätää ilmankierron nopeuden ja kasvien kastelun optimaalisiksi. Lisäksi viherseinän toimintoja valmistellaan jo tänään huomisen olosuhteisiin.

Naava vuodesta 2012

Naavan perustivat kahdeksan vuotta sitten Aki Soudunsaari ja Niko Järvinen. Opettajana toiminut Soudunsaari oli sairastunut sisäilmasta ja hän halusi löytää ratkaisun, kuinka tuoda raikasta ulkoilmaa sisälle. Insinööriksi valmistunut Järvinen toi mukaan älyteknologian mahdollisuudet. Heidän kehitystyönsä tuloksena syntyi älykäs viherseinä.

Ensimmäiset kohteet, joissa älyviherseinää testattiin, olivat oppilaitoksia, joissa oli sisäilmahaasteita. Tulokset osoittivat Naavan puhdistavan tehokkaasti sisäilmaa ja vähentävän oireita.

– Yrityksen alkutaipaleeseen verrattuna tänä päivänä asiakkaina ovat toimistot, julkiset tilat ja koulut, joissa halutaan parantaa sisäilman laatua, vaikka varsinaisia ongelmia ei ole havaittu.

Naava-palvelu huolehtii siitä, että kasvit voivat hyvin ja ilma pysyy raikkaana. Kasveille lisätään ravinteet ja kasvit vaihdetaan tarpeen vaatiessa uusiin.

Älyviherseinät valmistetaan Jyväskylässä, josta niitä toimitetaan ympäri maailmaa.

Viennistä puhuttaessa Jukka Olkkonen toteaa, että puhtaalle ilmalle on kysyntää.

– Markkinoita on paljon valloitettavana. Ruotsissa on menossa hyvä kasvu ja Yhdysvalloissa on päästy eteenpäin. Aasia on kokonaisuudessaan kiinnostava alue ja Etelä-Koreassa ollaan jo hyvin pitkällä. Meillä on tarjota hyvinvointia ja terveyttä lisäävä palvelu, mitä muilla ei ole, Olkkonen toteaa.

Luokitukset

Toimitilat

 

Uutiskirje

Uutisia Citymark.Todaystä joka kuukausi.
Katso aikaisemmat uutiskirjeet.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset