Modernit toimitilat historiallisessa Kravattitehtaassa

 
Modernit toimitilat historiallisessa Kravattitehtaassa

Helsingin Vallilassa sijaitseva Kravattitehdas on uudistettu moderneiksi ja toimiviksi toimitiloiksi rakennuksen tarinaa kunnioittaen. Kiinteistösijoitusyhtiö Areimin omistama rakennus Elimäenkadulla tarjoaa upeat tilat, joihin talon lähes satavuotinen historia tuo kiehtovaa omintakeisuutta ja tyylikkyyttä. Vapaana olevia toimitiloja vuokrataan ja ne remontoidaan vuokralaisen tarpeiden mukaisesti. 

Keskellä kehittyvintä Helsinkiä olevan kiinteistön sijainti on kätevä, tilat toimivia, miljöö miellyttävä ja palvelutkin pelaavat mallikkaasti. Vallila, entinen teollisuuskeskittymä, on tänä päivänä monipuolinen ja elävä alue toimistoineen, asuinkiinteistöineen ja palveluineen. Vallilan imu on vahva ja puitteet Kravattitehtaalla sen mukaiset. Kravattitehdas, jonka päärakennus on valmistunut vuonna 1926, soveltuu tiloiltaan kaikenkokoisille työyhteistöille ja erityisesti toimistokäyttöön. Tilaratkaisut tukevat moderneja ja yhteisöllisiä työnteon malleja. Kravattitehtaan isot ristikkoikkunat antavat tiloihin runsaasti luonnonvaloa, ullakkokerroksen kattoa koristavat komeat kaaripalkit. 

Kravattitehtaassa on tasokas aulapalvelu, jonka henkilöstö edustaa laadukkaasti ja ammattitaitoisesti talon yrityksiä. Kravattitehtaalla on käyttäjien vuokrattavissa erikokoisia neuvottelutiloja. Kaikki ovat hyvin varusteltuja, valoisia ja viihtyisiä. Isompien presentaatioiden tai puhetilaisuuksien näyttämöksi on vuokrattavissa 80 hengen auditorio. 

Hyvän toimitilakiinteistön kantava kulmakivi on laadukas lounasravintola. Food & Co tarjoaa tuoreista raaka-aineista valmistettuja ja hyvää työvirettä tukevia makuelämyksiä. Lähialueella on muutenkin runsas lounas- ja kahvilatarjonta, josta on varaa valita mieleisensä. 

Monella tapaa ympäristöystävällinen  

Ekologisuus ja kestävän kehityksen mukaiset toimintamallit ovat Kravattitehtaan arjessa vahvasti läsnä. Sen BREEAM-luokitus on Very Good. 

Rakennuksen kaikki kulutussähkö on ympäristöystävällistä biovoimatuotantoa eli peräisin uusiutuvista energialähteistä. Ja esimerkiksi jätehuolto on kokonaan hiilineutraali ja sen CO2-päästöt hyvitetään vuosittain pysyviä hiilinieluja metsittämällä. 

Kravattitehtaan sijainti hyvien liikenneyhteyksien varrella tukee sen ympäristöystävällisyyttä. Autoilijoita varten kiinteistössä on yhteensä yli 170 autopaikkaa. 

Kravattitehtaan vanhin osa sijaitsee osoitteessa Elimäenkatu 9A. Siihen liittyvät lisärakennukset 9B ja 15A kuuluvat myös entisöinnin piiriin. Kravattitehtaan alueella vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 24 000 neliömetriä. 

Kutsuva ja viihtyisä Kravattitehdas  

Kodinkoneiden maahantuontia, markkinointia ja tukkukauppaa harjoittava Suomen Sähkötuonti muutti uudistuneeseen Kravattitehtaaseen kesällä 2021. 

– Kravattitehdas tarjoaa ainutlaatuisen ja elämyksellisen ympäristön, mikä luo hienot puitteet toiminnallemme. Talo on kutsuva ja viihtyisä, Suomen Sähkötuonti Oy:n toimitusjohtaja Antti Pennanen sanoo. 

Suomen Sähkötuonnilla oli toimitilat aikaisemmin Kravattitehtaan B-talossa. Pennasen kiinnostus uusiin tiloihin heräsi hänen seuratessaan, miten kokonaisvaltaisesti ja pieteetillä A-talon peruskorjaus toteutettiin. 

Uudet tilat räätälöitiin Suomen Sähkötuonnin tarpeiden mukaisiksi. 

– Tehdessämme yhdessä Areimin kanssa korjaussuunnitelmia tiesimme, minkälaiset tilat toimisivat parhaiten. Ne ovat myös täyttäneet odotukset, Antti Pennanen toteaa. 

Kravattitehtaassa vaikutuksen tekevät väljyys ja huonekorkeus sekä rakennuksen teollista menneisyyttä houkuvat ristikkoikkunat ja raffit tiiliseinät. Suomen Sähkötuonnin 1000 neliömetrin tilat ovat kahdessa kerroksessa, joiden välillä on kierreportaat. Tuotteiden esittelytila on ykköskerroksessa. 

– Upeiden tilojen ansiosta showroomimme nousi aivan uudelle tasolle. Olemme saaneet yhteistyökumppaneilta ja asiakkailta innostunutta palautetta. 

Toimivat tilat tukevat yhteisöllisyyttä  

Vuonna 1954 perustettu Suomen Sähkötuonti työllistää tänä päivänä 16 henkilöä. Suomen lisäksi yrityksellä on toimintaa Baltiassa ja Ruotsissa. 

Yrityksessä on käytössä joustava hybridimalli, jossa osa työajasta ollaan toimistossa tai asiakastapaamisessa ja osa tehdään etänä. Uudet toimitilat taipuvat tähän mainiosti. 

– Nykytrendin mukaan meillä ei ole niin sanottuja omia työpisteitä, vaan kukin valitsee haluamansa vapaana olevan paikan. Tilaratkaisut tukevat työympäristön yhteisöllisyyttä. Avarien toimistotilojen lisäksi meillä on keskittymistä vaativia tehtäviä varten myös rauhallisempaa tilaa. Huoneiden lasiseinät tuovat tilaan valoa ja avaruutta. 

Talon hyvät tietoliikenneyhteydet saavat Pennaselta kiitosta. Sähköasiantuntijana hän on kiinnittänyt huomiota myös tilojen valaistusratkaisuihin, jotka ovat hänen mukaansa toimivat. Viime kesänä tilojen viilennysjärjestelmä joutui kovaan testiin, minkä se läpäisi erinomaisesti.

 

Vetovoimainen ympäristö  

Antti Pennanen on 15 vuoden ajan seurannut näköalapaikalta Vallilan alueen voimakasta kehittymistä dynaamiseksi ja vetovoimaiseksi ympäristöksi. Ennen viime vuoden muuttoa Kravattitehtaan A-taloon yritys ehti toimia B-talossa vuodesta 2009 lähtien. 

– Kravattitehtaan sijainti muutaman kilometrin päässä Helsingin ydinkeskustasta on loistava. Julkiset liikenneyhteydet ovat hyvät. Alue on helposti saavutettavissa myös omalla autolla, jota varten löytyy parkkipaikkoja. Niin ikään pyöräilijöitä ajatellen sijainti on erinomainen. 

Kravattitehtaassa on paljon luovan alan yrityksiä. Antti Pennanen toteaa, että hyvä ilmapiiri eri toimijoiden kesken luo viihtyisyyttä. Luvassa on myös yhteisiä tapahtumia, joissa voi tutustua paremmin ja luoda verkostoja. 

Yhteistyö Areimin kanssa on Pennasen mukaan toiminut erinomaisesti ja vuokranantaja on kuunnellut yrityksen toiveita herkällä korvalla. Lisäksi toimitilakiinteistön palveluista tasokas lounasravintola saa erityismaininnan. 

Lue lisää Kravattitehtaan tiloista.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset