Lindforsin Menu-tuoli on nyt AX

 

Stefan Lindfors ja Piiroinen ovat tehneet sopimuksen AX-tuolimalliston valmistuksesta. Mallisto tunnettiin aiemmin Menu-nimisenä.

Lindforsin Menu-tuoli on nyt AX

– Fantastista palata muotoilun kuninkuuslajin eli tuolin suunnittelun pariin,  suunnittelija Stefan Lindfors sanoo.

– Pelottavaa on se, että erilaiset tietokoneohjelmistot tekevät puolet muotoilusta. Kaikki on mahdollista, jolloin ryhti häviää ja tuotteista tulee tylsiä, hajuttomia ja mauttomia, hän toteaa.

Lindfors piirsi ruokailutuolin vuonna 2007. Tuoli julkaistiin ensimmäisen kerran nimellä “Menu”. Vuosia myöhemmin se tuli jälleen ajankohtaiseksi, kun Lindfors ehdotti sitä helsinkiläiseen AX-hotelliin. Tuolin uudeksi valmistajaksi valittiin Piiroinen.

Lindforsin suunnittelema AX-mallisto sisältää ruokailutuolin sekä baarijakkaran, verhoiltuna tai ilman verhoilua. Pinottavat ja kevyet tuolit ovat suunnittelijan mukaan hotelli- ja ravintolakäyttöön sopivia.

Lindforsin ja Piiroisen mukaan yhteistyöllä haetaan myös uusia tuotealueita, joissa huippumuotoilulla ja monipuolisella materiaali- ja teknologiaosaamisella voidaan tarjota kokonaisratkaisuja eri toimialoille.

– Olemme varmoja siitä, että tällä konseptilla pystymme tuomaan uusia avauksia myös kestävän kehityksen haasteisiin, Arvo Piiroinen Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lietzen sanoo.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset