Lappeenrannan virastotalo uudistetaan 17 toimijan yhteiskäyttöön

 

Senaatti-kiinteistöt on aloittanut Lappeenrannan virastotalossa tilamuutoshankkeen, jossa kiinteistö muunnetaan valtion toimijoiden yhteiseksi työympäristöksi. Uudistus on valmis keväällä 2024, ja se maksaa 10 miljoonaa euroa.

Lappeenrannan virastotalo uudistetaan 17 toimijan yhteiskäyttöönKuva: ely-keskus.fi

Valtion virastotalo Lappeenrannan Villimiehenkatu 2:ssa on valmistunut vuonna 1980, ja siinä on 12 000 neliötä.  Uudistuksen myötä tilat jaetaan 17:lle julkisen hallinnon toimijalle.

Rakennus- ja tilamuutostyöt alkavat marraskuussa 2022, ja hanke valmistuu vaiheittain. Asiakaspalvelutilat ja osa yhteisistä toimistotiloista otetaan käyttöön kesäkuussa 2023. Lopullisesti tilamuutostyöt valmistuvat keväällä 2024.

Ensimmäiseen kerrokseen tehdään yhteinen asiakaspalvelualue. Työskentelytiloihin toteutetaan organisaatioiden yhteiseen käyttöön muuntojoustavat monitilaympäristöt. Pohjakerrokseen toteutetaan yhteiskäyttöinen kokouskeskusalue.

– Lappeenrannan virastotaloon toteutettava yhteinen työympäristö ja julkisen hallinnon yhteinen käyntiasiakaspalvelu ovat merkittävä muutos nykyiseen. Kansalainen tavoittaa julkisenhallinnon palveluvalikoiman aiempaa helpommin, ja toimistotilat tarjoavat entistä monipuolisemmin erilaisia tiloja erilaisille työnteon tarpeille. Toteutamme tilat kokonaisuutena sisältäen kaikki palvelut ja kalusteet, kuten digitaalisen työympäristön, turvatekniikan ja jätehuollon, hankkeen projektipäällikkö Jonna Kemppainen Senaatti-kiinteistöistä kertoo.

Yhteisen työympäristön käyttäjiksi tulevat Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, KEHA-keskus, Verohallinto, Digi- ja väestötietovirasto, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Ulosottolaitoksen asiakaspalvelu, Business Finland, Kela, Maanmittauslaitos, Traficom, Fintraffic, Väylävirasto, Etelä-Karjalan hyvinvointialue, Kaakkois-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiiri, Rikosseuraamuslaitos ja Valtori. Tiloissa tulee työskentelemään noin 600 henkilöä.

Rakennushankkeen pääurakoitsija on Raspal Oy. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 10 miljoonaa euroa, mikä sisältää irtokalusteet ja tekniikan. Senaatin mukaan hanke säästää valtion virastojen tilakustannuksia noin 720 000 euroa vuodessa.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset