Kuopio saa oman sauna-ravintolan

 

Rakennusliike Soimu urakoi Kuopion Maljalahdessa puurakenteista sauna-ravintolakeskusta. Kuopion Järvimatkailukeskuksen nimellä toistaiseksi kulkeva kohde avautuu ensi vapuksi.

Kuopio saa oman sauna-ravintolanSami Leikas (vas.), Eero Mustonen, Harri Niemi, Petri Kahelin ja Mika Paavilainen Kuopion Järvimatkailukeskuksen päärakennuksen työmaalla.

Kuopion Järvimatkailukeskuksen päärakennukseen on tulossa kaksi saunaa ja ravintolatoimintaa. Saunomaan pääsee vappuna 2023. Päärakennuksen seuraksi valmistuu toinen rakennus matkailupalveluille ja kokoustiloiksi. 

Rakennusliike Soimun hallituksen puheenjohtajan Eero Mustosen mukaan kyseessä on erikoisrakentamista, jossa hyödynnetään perinteistä kirvesmiestaitoa. Päärakennus rakennetaan sääsuojan alla, paikan päällä ja kotimaisesta puusta. 
– Rakennusmateriaalien keväiset toimitusvaikeudet on miltei selätetty. Ammattitaitoista työvoimaa on hyvin saatavana. Kuopiosta ja seutukunnista löytyy hyvin puurakentamisen osaajia, Mustonen sanoo.

Kuopion Järvimatkailukeskuksen rakennuttajana on Isompi Visio Oy, joka myös vastaa liiketoiminnasta. Suunnittelijana on Studio Puisto Arkkitehdit Oy.

Kuopion Järvimatkailukeskus saa uuden nimen ensi keväänä. 

 

 
 
 

Uusimmat uutiset