Kotkalaiseen kauppakeskus Pasaatiin tehdään energiaremontti

 

60-vuotiaan Pasaatin remontissa modernisoidaan automaatio, kehitetään ilmanvaihdon anturointia ja uusitaan lämmönjakokeskus.

Kotkalaiseen kauppakeskus Pasaatiin tehdään energiaremontti

– Tämä on monelle kotkalaiselle tärkeä paikka. Paikalliset ihmiset ja meidän vuokralaiset arvostavat sitä, miten kiinteistön omistaja kehittää Pasaatia pitkäjänteisesti ja systemaattisesti. Asioista pidetään huolta ja täällä on hyvä olla, kertoo kauppakeskuspäällikkö Sari Puhilas.

Pasaatin omistaa Kauppakeskuskiinteistöt FEA Ky, jota hallinnoi S-Pankki Kiinteistöt Oy. Kauppakeskus Pasaatin johtamisesta vastaa CBRE Finland Oy.

–Sijoitusyhtiön kautta myös vastuullisuusasiat tulevat vahvasti esille. Vuokralaiset eivät vielä ole paljoa kyselleet vastuullisuuden tai hiilijalanjäljen perään, mutta haluamme varautua niihin ja olla mieluummin edelläkävijöitä kuin myöhässä, Puhilas kertoo.

Energiatehokkuusyhtiö LeaseGreenin suunnittelemassa energiaremontissa modernisoidaan kiinteistön automaatio, kehitetään ilmanvaihdon anturointia ja uusitaan lämmönjakokeskus. Remontin odotetaan pienentävän kauppakeskuksen sähkönkulutusta 8 %, lämmönkulutusta 17 % ja hiilipäästöjä 13 %.

Päätös energiaremontista tehtiin maaliskuussa ja valmista on tarkoitus olla vuoden loppuun mennessä. 

– Pasaatin energiaremontti osoittaa taas kerran, että pieniltä kuulostavilla toimilla voidaan saada yllättävän isoja säästöjä aikaan samalla, kun muutenkin päivitetään kiinteistön tekniikkaa, LeaseGreenin asiakkuuspäällikkö Anton Närekorpi toteaa.

Kotkan keskustassa sijaitsevassa Pasaatissa on noin 65 liikettä ja toimistotilaa. Isoimpia vuokralaisia ovat Sokos, Clas Ohlson, H&M, Muotitalo Lehto ja Terveystalo.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset