Kauppakeskusyhdistys: Kauppakeskusten myynti kasvoi ensimmäisellä kvartaalilla

 
Suomalaisten kauppakeskusten kokonaismyynti kasvoi kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa nimellisesti tasan 10 % vuoden 2022 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Inflaatiokorjattuna myynti kasvoi 1,5 %. Kävijämäärä oli lähes 20 % viime vuoden alkua korkeampi.
Kauppakeskusyhdistys: Kauppakeskusten myynti kasvoi ensimmäisellä kvartaalillaKauppakeskus Kamppia on uusittu viime ja tänä vuonna. Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

Suomen Kauppakeskusyhdistyksen mukaan kauppakeskuksissa toimivien kahviloiden ja ravintoloiden myynti oli tammi-maaliskuussa 27 % ja muodin ja asusteiden myynti 14 % korkeampi kuin vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Päivittäistavaroiden ja tavaratalokaupan nimellisen myynnin kasvu ylitti hienoisesti inflaatiovauhdin ja oli 8,8 %. Päivittäistavaroiden ja tavaratalokaupan osuus kauppakeskusten kokonaismyynnistä oli 42 %.

– Käänne positiiviseen suuntaan on selvästi tapahtunut ja toipuminen raskaasta korona-ajasta on käynnissä. Toivottavasti kuluttajan luottamus omaan talouteen, johon inflaatio ja energiakustannukset ovat vaikuttaneet, toipuu pikavauhtia ja toimiala saavuttaa vuoden 2019 inflaatiokorjatun myynnin tason mahdollisimman pian, sanoo Suomen Kauppakeskusyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Mika Ohenoja.

Kauppakeskusten liiketilojen käyttöaste oli kuluvan vuoden maaliskuun lopussa Kauppakeskusyhdistyksen mukaan koko maassa keskimäärin 95,3 %. Pääkaupunkiseudun ja muiden suurten kaupunkien kauppakeskusten käyttöaste nousi 96 %:n tuntumaan ja muun Suomen keskusten käyttöaste heikkeni vuoden 2022 lopun tilanteeseen verrattuna.

Kvartaalin tiedot perustuvat Suomen Kauppakeskusyhdistyksen myynti- ja kävijäindeksiin, johon tiedot on kerännyt KTI Kiinteistötieto Oy.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset