Kauppakeskukset piristyivät toisella vuosineljänneksellä

 

Kauppakeskusten myynti- ja kävijämäärissä tapahtui huhti-kesäkuussa käänne parempaan, sanoo Suomen Kauppakeskusyhdistys. Vuoden 2020 toiseen kvartaaliin verrattuna kävijämäärä nousi 24 % ja kokonaismyynti yli 20 %. 

Kauppakeskukset piristyivät toisella vuosineljännekselläKuva: Jaana Ahti-Virtanen

– Olemme iloksemme nähneet kauppakeskuksissa, kuinka vahva halu kuluttajilla on ollut asioida fyysisissä ostosympäristöissä. Tämä on näkynyt aaltomaisena liikkeenä kävijämäärissä: aina tartuntamäärien noustessa tai rajoitusten kiristyessä jäätiin koteihin, mutta hyvin pian tilanteen parannuttua kuluttajat ovat palanneet jälleen kauppakeskuksiin tekemään ostoksia sekä syömään, juomaan ja viihtymään, sanoo Suomen Kauppakeskusyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Terhi Sell.

Vuoden toisella neljänneksellä kauppakeskusten kaikkien suurten vuokralaistoimialojen myynnin kehitys kääntyi positiiviseksi. Muodin ja asusteiden myynti nousi huhti-kesäkuussa 53 % ja kahviloiden sekä ravintoloiden 88 % vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Päivittäistavarakauppa menestyi poikkeusaikanakin hyvin, ja myynnin kasvu oli maltillisempaa lähes 6 %.

Kauppakeskusten liiketilojen käyttöaste oli koko maassa keskimäärin 94 % kesäkuun lopun tilanteessa. Suomen Kauppakeskusyhdistyksen mukaan kauppakeskusten käyttöaste on nyt hyvin samalla tasolla kuin koronakriisin alkaessa keväällä 2020.

Tulokset perustuvat Suomen Kauppakeskusyhdistyksen myynti- ja kävijäindeksiin, johon tiedot on kerännyt KTI Kiinteistötieto Oy.  Uusimmassa päivityksessä on mukana 42 kauppakeskusta.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset