Kansainväliseksi haluavalle Aistille 1,6 miljoonan rahoitus

 

Puukuitupohjaisia akustiikkalevyjä kehittävä Aisti Corporation Ltd on kerännyt 1,6 miljoonan euron kasvurahoituksen pääomasijoittajilta. Aisti haluaa suureksi kansainväliseksi toimijaksi.

Kansainväliseksi haluavalle Aistille 1,6 miljoonan rahoitusKuva: aisticorporation.fi

Aistin mukaan sijoittajien ryhmässä ovat muiden muassa helsinkiläinen Maki.vc, joka on tekstiilikuituja valmistavan Spinnovan ensimmäisiä sijoittajia, sekä Valve Ventures Oy:n kokoama sijoittajaryhmä. 

Samalla Aistin hallitukseen kutsuttiin sijoittajien edustajista kaksi uutta jäsentä, Pirkka Palomäki ja Eerik Paasikivi. Aistin perustajaosakkaita ovat Antti FredriksonPetri Jetsu ja Mikko Paananen.

Aistin mukaan sen puukuitupohjaiset akustiikkalevyt ovat hiilinegatiivisia, helposti kierrätettäviä ja muovittomia eivätkä ne aiheuta ärsytysoireita asennettaessa tai käytössä.

– Tavoitteemme on nousta maailman suurten akustiikkalevyvalmistajien rinnalle tarjoamalla kestävänkehityksen mukaisia tuotteita tulevaisuuden rakentamisen tarpeisiin, sanoo yhtiön toimitusjohtaja MikkoPaananen.

Aistin mukaan maailman akustiikkalevymarkkinat on jaettu neljän suuren toimijan kesken. 

– Aiomme kiilata tuohon samaan markkinaan ja tavoittelemme 500 miljoonan euron liikevaihtoa vuonna 2030, toteaa Aistin hallituksen puheenjohtaja Antti Fredrikson.

Tuore rahoitus käytetään koetuotantolaitoksen rakentamiseen, tuotekehitykseen ja ison tuotantolaitoksen investoinnin valmisteluun. Demolevyt ovat Aistin mukaan saaneet hyvän vastaanoton rakennusliikkeissä ja arkkitehtitoimistoissa.

– Aistin teknologia on valmis ja skaalattavissa nopeasti. Hiilinegatiivisissa ja kustannuskilpailukykyisissäuusissa rakennusmateriaaleissa on valtava potentiaali, sanoo Maki.vc:n partneri Pirkka Palomäki.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset