Kamppin kauppakeskuksessa 16,9 miljoonaa kävijää

 

Kauppakeskus Kamppi Helsingissä vieraili viime vuonna lähes 16,9 miljoonaa kävijää. Ostoksia Kampissa tehtiin 159 miljoonalla.

Kamppin kauppakeskuksessa 16,9 miljoonaa kävijääKuva: Anders Portman

Viime vuotta varjostivat koronapandemiaan liittyvät rajoitukset, mutta etenkin loka–joulukuussa kauppakeskuksen mukaan sen kävijämäärä kasvoi nopeasti. Vuoden viimeisellä neljänneksellä kävijämäärä kasvoi 32 % ja myynti 30 % edellisvuodesta. 

Viime vuonna myynti neliötä kohti nousi 5000 euroon, missä oli kasvua 4,1 %. Kauppakeskuksen kokonaismyynti nousi 159 miljoonaan euroon.

– Luvut luovat uskoa siihen, että asiakkaat ovat palaamassa Helsingin keskustaan. Viime vuonna toimialoina menestyivät erityisesti koti ja elektroniikka, muoti sekä kauneus ja terveys, kauppakeskusjohtaja Tiina Fågel sanoo.

Kamppi Helsinki toteutti lokakuusta alkaen uudenlaisia teemoitettuja verkko-ostamisen tapahtumia, joissa yhdistettiin livelähetys, chat, verkko-ostaminen ja kauppakeskuselämys. Kuudessa Live Shopping -tapahtumassa tutustuttiin juontajien ja liikkeiden asiantuntijoiden kanssa Kamppi Helsingin liikkeisiin ja niiden tuotteisiin.

Kamppi Helsinki tuki verkko-ostamisen mahdollisuutta luomalla Live Shopping -tapahtumille Kampin oman verkko-ostokanavan. Lähetykset ja tallenteet ovat Tiina Fågelin mukaan keränneet yli 9000 katselukertaa.

Vuonna 2021 kauppakeskus keskittyi jätehuollon parantamiseen ja seurantaan: kauppakeskuksen mukaan sen jätteistä menee kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön yli 93 %. 

– Olemme suunnitelleet jätehuollon tarkasti ja niin, että kaikkeen on varauduttu. Vastuullisuuden vaalimisessa on pitkälti ollut kyse yhteistyöstä yrittäjiemme kanssa sekä siitä, että jätteiden hyötykäyttö ja kierrätys tehdään mahdollisimman helpoksi, Fågel sanoo.

Viime vuonna Kamppi Helsingissä aloitettiin kauppakäytävien uudistustyöt, joiden yhteydessä uusitaan alakatot ja valaistus. Uudistaminen saadaan valmiiksi joulukuussa 2022.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset