Kamppi Helsingille BREEAM In-Use Excellent

 

Kauppakeskus Kamppi Helsinki on saanut ympäristövaikutusten käytön aikaisessa BREEAM In-Use -arvioinnissa Excellent-tason. Tänä vuonna erityistä huomiota on kiinnitetty jätehuoltoon.

Kamppi Helsingille BREEAM In-Use ExcellentKamppi Helsinki

Kestävä kehitys on globaali megatrendi, joka näkyy Kamppi Helsingin mukaan jo kuluttajien ostopaikkojen valinnassa: ostopaikka valitaan yhä useammin vastuullisuuden perusteella. Kamppi Helsinki sanoo haluavansa haluaa vastata vuokralaistensa ja kuluttajien vaatimuksiin ja toiveisiin.

 

– Sertifikaatti osoittaa, että omistajamme Allianz ja European Cities Fund sitoutuvat muutokseen ja että noudatamme kestävän kehityksen periaatteita. Se on vastuulupaus asiakkaillemme, kertoo kauppakeskuksen johtaja Tiina Fågel.

 

BREEAM In-Use -sertifikaatin hankkiminen on kauppakeskuksen mukaan ollut sille suuri ponnistus.

 

– Vuoden alusta teimme muun muassa merkittävän muutoksen jätehuollossa ja otimme käyttöön erittäin tarkan jätteiden seurannan. Toimet eivät aina suoranaisesti näy kuluttajille, mutta takaavat Kamppi Helsingin toiminnan vastuullisuuden, Kamppi Helsingin kiinteistöpäällikkö Federico Waltari kertoo.

 

Helsingin Kamppi aloitti vuoden 2020 alusta ympäristömanageripalvelun käytön. Sen ansiosta jätehuollon palveluita, toimintoja ja laitteistoja seurataan tarkasti. Jätteiden kierrätysaste on Kamppi Helsingin mukaan maksimoitu, kuljetuksia vähennetty ja vuokralaisille järjestetty kierrätyskoulutuksia.

BREEAM In-Use -sertifikaatissa Kamppi Helsinki saavutti jätehuollon osalta täydet pisteet.

 

- Ympäristömanageri tulee tarvittaessa kauppakeskukseen opastamaan ja neuvomaan käytännössä. Teemme tiivistä yhteistyötä vuokralaisten kanssa, jotka ovat myös olleet aktiivisia. Ilman heidän panostaan ja sitoutumistaan samoihin tavoitteisiin emme olisi onnistuneet sertifioinnissa, Waltari kiittää.

 

BREEAM In-Use -sertifikaatin saadakseen yritys on sitoutunut kehittämään energiatehokkuuttaan, seuraamaan jatkuvasti energiankäyttöä ja reagoimaan välittömästi epäkohtiin. Kamppi ostaa tällä hetkellä pelkästään uusiutuvaa vesisähköä ja pyrkii parantamaan rakennuksen ilmanvaihtoa ja valaistusta niin, että toiminta on aina energiatehokasta.

 

Tulevaisuudessa yritys pyrkii tekemään biodiversiteettisuunnitelman ja tutkimaan mahdollisuutta investoida aurinkopaneeleihin.

 

- BREEAM In-Use -sertifikaatin Excellent-taso tarkoittaa sitä, että jo 15-vuotiasta kiinteistöä on vastuullisuuden näkökulmasta hoidettu todella hyvin. Emme kuitenkaan jää tähän, vaan Kamppi on sitoutunut parempaan tulevaisuuteen, Waltari sanoo.

Luokitukset

Toimitilat

 

Uutiskirje

Uutisia Citymark.Todaystä joka kuukausi.
Katso aikaisemmat uutiskirjeet.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset