Jätkäsaaren Bunkkeri-hankkeen esisopimus aiotaan purkaa

 
SRV ja Helsingin kaupunki ovat yhteisestä sopimuksesta käynnistäneet prosessin Jätkäsaaren Bunkkeri-hankkeen kiinteistökaupan esisopimuksen purkamisesta. Nopeasti heikentyneessä markkinatilanteessa, jossa rahoituskorkojen voimakas nousu ja inflaatio ovat vaikuttaneet merkittävästi sijoittajien tuottovaatimuksiin, hankkeelle ei ole useista neuvotteluista huolimatta löytynyt sijoittajakumppania.
Jätkäsaaren Bunkkeri-hankkeen esisopimus aiotaan purkaaHelsingin Jätkäsaaressa sijaitsevaan Bunkkeriin on ollut tarkoitus rakentaa asuntoja, uimahalli ja kaupungin liikuntatiloja. Kuva: Antti Pulkkinen

Bunkkeriin on ollut tarkoitus rakentua asuntoja, uima­halli sekä kaupungin liikun­tatiloja. Esisopimus on voimassa vuoden 2024 loppuun saakka, mutta SRV ja Helsingin kaupunki ovat käyneet avointa keskustelua muuttuneesta markkina­tilanteesta ja todenneet, että kaupungin liikunta­tilojen ja uima­hallin mahdollisimman ripeän toteutumisen näkö­kulmasta yhteinen tahtotila on, että kiinteistö­kaupan esi­sopimuksen ennenaikaista purkamista valmistellaan.

SRV valittiin Helsingin kaupungin toteutus­kilpailun perusteella vuonna 2015 Bunkkeri-hankkeen kehittäjäksi. Yhtiö on siitä saakka ollut suunnittelemassa ja kehittämässä Jätkäsaaren Bunkkeria kaupunkilaisten käyttöön yhdessä Helsingin kaupungin kanssa.

Hanke viivästyi useita vuosia valitusprosessien vuoksi, kunnes Bunkkeria koskeva myynti­päätös tuli lain­voimaiseksi kaksi vuotta sitten lokakuussa 2021. Prosessin aikana SRV on teettänyt erilaisia tutkimuksia ja suunnitelmia rakennuksen kestäväksi ja käyttäjä­ystävälliseksi toteuttamiseksi. Helsingin kaupunki lähtee viipymättä kartoittamaan liikunta­tiloille ja uima­hallille uutta ratkaisua ja SRV luovuttaa kaupungille projektin voimassa olevan rakennus­luvan suunnittelu­aineiston ja vuoden 2022 aikana tehdyt suunnitelmat.

Helsingin kaupungin ja SRV Rakennus Oy:n välinen kiinteistö­kaupan esi­sopimus on voimassa vuoden 2024 loppuun asti, mutta on tärkeää, että kaupunki pääsee viipymättä kartoittamaan liikunta­tilojen toteuttamista koulujen käyttöön.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset