Ilmalan Aura -toimistokiinteistö harjakorkeudessaan

 
Helsingin Ilmalaan rakentuva Ilmalan Aura -toimitilakiinteistö on harjakorkeudessa. Rakennus on ensimmäisiä EU-taksonomian mukaisia rakennushankkeita Suomessa.
Ilmalan Aura -toimistokiinteistö harjakorkeudessaanIlmalan Auran muuntojoustavat ja energiatehokkaat tilat otetaan käyttöön heinäkuussa 2024. Kuva: Hartela

Hartelan kehittämä ja rakentama Ilmalan Aura valmistuu kesällä 2024. Viisi­kerroksisen Ilmalan Auran kokonais­ala on noin 17 000 neliömetriä ja vuokrattavaa alaa on noin 11 500 neliömetriä. Kiinteistön muunto­joustavuus ja moni­puoliset palvelut ovat suunniteltu tukemaan työ­päivän sujuvaa kulkua ja luomaan paikkoja kohtaamisille yli yritysrajojen.

Rakennuksen on suunnitellut ARCO Architecture Company, ja sisä­tilojen toimivuudesta vastaavat Gullstén-Inkisen sisustus­arkkitehdit. Kiinteistön omistaa saksalainen kiinteistö­sijoitusyhtiö Union Investment.

– On mahtavaa, että ensimmäinen EU-taksonomian mukainen toimitila­hankkeemme on harja­korkeudessaan. Kestävän tulevaisuuden rakentaminen on Hartelan toiminnan perusta ja strategiamme visio. Aurassa tämä tarkoittaa tavallista pienempää hiili­jalanjälkeä, energia­tehokkaita talo­teknisiä ratkaisuja sekä uusiutuvien energia­lähteiden käyttöä, kertoo Hartela Etelä-Suomen toimitusjohtaja Matti Aho kertoo.

– Itse rakennus ja rakennus­prosessi edustavat kestävää suunnittelua, rakentamista ja käyttöä. Rakennuksesta tulee LEED Gold -sertifioitu ja taksonomian mukainen, mikä on kestävän sijoitus­strategiamme mukaista, projektin­johtaja Anke Jurleit Union Investmentiltä sanoo.

Kestävän kehityksen teemat on huomioitu suunnittelussa ja rakentamisessa hankkeen alusta lähtien. Tämä tarkoittaa esimerkiksi hiilijalanjälki­laskentaa ja laskennan tulosten huomiointia erilaisissa suunnitteluratkaisuissa.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset