Iisalmen keskustaan suunnitellaan uutta asuin- ja toimitilarakennusta Iisalmen keskustaan suunnitellaan uutta asuin- ja toimitilarakennusta

 
Iisalmen kaupungin toimitilayhtiö Iisalmen Teollisuuskylä Oy suunnittelee kaupungin keskustaan Uutta Tietotaloa, joka olisi 4000 kerrosneliön kokoinen asuin-, liike- ja toimitilarakennus. Rakentaminen saattaisi alkaa vuonna 2025.
Iisalmen keskustaan suunnitellaan uutta asuin- ja toimitilarakennusta Iisalmen keskustaan suunnitellaan uutta asuin- ja toimitilarakennusta

Uuden Tietotalon torin puoleisessa osassa sijaitsisi asuntoja ja maan­­tasossa liike- ja apu­tiloja. Toimi­tilat sijoittuisivat Kauppakadun puoleiseen siipeen, jossa runko­­syvyys mahdollistaisi monitila­­toimistot. Toimitila­­osan maantaso­kerroksessa olisi työskentely­­kahvila ja toimistojen yhteiset aula­­palvelut, Iisalmen kaupunki kertoo.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan asumisen osuus olisi noin kolmas­­osa hankkeesta ja loput jakautuisivat liike­tilojen, toimistojen ja työskentely­­kahvilan kesken.

Iisalmen Teollisuuskylä on tehnyt Uuden Tietotalon konseptointia arkkitehti­toimisto MUUAN Oy:n ja Sweco Finland Oy:n kanssa. Työssä on ollut mukana myös alueen toimijoita.

– Suunniteltu kokonaisuus tarjoaa loistavat puitteet monen­laiselle liike­toiminnalle sekä kaupungin palveluille, jotka toteutuessaan tuovat uutta elämää torin laidalle,  Iisalmen Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Terho Savolainen toteaa.

– Omin voimin emme vielä saa hanketta liikkeelle, vaan tarvitsemme kumppaneita sekä asumisen toimintoihin että liike- ja toimisto­­tiloihin. Toteutus­­malli molemmissa voi olla joko omistus tai vuokraus ja myös lyhyt­­aikaisen vuokrauksen malleja on mietitty, Savolainen sanoo ja toivoo yhteyden­­ottoja kaikilta kiinnostuneilta tahoilta.

Iisalmen Teollisuuskylän mukaan hanke etenee syksyn 2023 aikana kumppanuus­­keskusteluilla eri tahojen kanssa, ja mahdollinen kaava­­muutos voisi käynnistyä vuonna 2024. Hankkeen toteutus voisi ajoittua vuosille 2025–2026. Kustannus­arvio on lopullisista tila­­ratkaisuista ja hankkeen koosta riippuen 15–20 miljoonaa euroa.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset