Hyperco ostaa datakeskuskiinteistön Vantaalta

 

Suomalainen datakeskuksiin keskittyvä kiinteistökehitysyhtiö Hyperco ostaa Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevan datakeskuskiinteistön. Kiinteistön vuokralaisia ovat yhdysvaltalainen datakeskusyhtiö Equinix sekä ranskalainen informaatiojärjestelmiä ja palveluja ilmailu-, puolustus- ja turvallisuusaloille tarjoava Thales. Kiinteistökauppa on Hypercon ensimmäinen.  

Hyperco ostaa datakeskuskiinteistön VantaaltaKuva: Anders Portman / Kuvatoimisto Kuvio Oy

Hypercon sijoitusyhtiö Hyperco Data Center Strategies I Ky ostaa Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevan kiinteistön TS-Yhtymältä. Kauppojen kokonaisarvo on yli 35 miljoonaa euroa. Sijoitusyhtiön sijoittajia ovat kiinteistösijoitusyhtiö NREP sekä työeläkeyhtiö Varma. Morgan Stanleyn varainhoitoyksikön Morgan Stanley Investment Managementin hallinnoima kiinteistövelkarahasto myönsi transaktioon velkarahoituksen.

Vuonna 1987 valmistuneen teollisuusrakennuksen vuokrattava pinta-ala on 16 900 neliömetriä ja siihen kuuluu myös 6500 neliömetrin laajennusmahdollisuus. Kiinteistön vuokralaisina ovat maailman suurimpiin datakeskusoperaattoreihin kuuluva Equinix sekä johtava huipputeknologiayhtiö Thales. 

– Vuokralaiset ovat molemmat johtavia tekijöitä alallaan ja sitoutuneet vuokrasuhteeseen pitkällä aikavälillä. He ovat itsekin investoineet kiinteistön kehittämiseen. Lisäksi tontilla on käyttämätöntä rakennusoikeutta, hyvät sähkö- ja kulkuyhteydet sekä vahva kaava. Meillä onkin hyvät mahdollisuudet laajentaa kiinteistöä nykyisille tai uusille vuokralaisille rakentamalla tontille jopa 10–20 megawatin datakeskus, mitä jo suunnittelemme, sanoo Hypercon toimitusjohtaja Timo Pohjanpalo

Hypercon mukaan kiinteistössä on mahdollista ottaa talteen datakeskuksen toiminnasta syntyvää hukkalämpöä ja korvata sillä osa kaukolämmön fossiilisesta polttoaineesta. Hypercolla on useita vastaavia kehityshankkeita meneillään Pohjoismaissa. 

Vuonna 2020 perustettu Hyperco kertoo jatkavansa sijoittamista uusiin ja olemassa oleviin datakeskuksiin ja laajentamaan portfoliotaan muihin Pohjoismaihin. Asiakkaikseen se tavoittelee nopeasti kasvavia kansainvälisiä teknologiayhtiöitä.

Teemme työtä arvon lisäämiseksi. Tähtäämme aktiiviseen kasvuun ja koko toimialan kehittämiseen. Toimintamme tukena ovat nimekkäät sijoittajat sekä vahva kysyntä niin asiakkailta kuin pääomamarkkinoilta. Datakeskukset ovat kiinnostava ja kuuma segmentti, ja näemme monia jännittäviä kehitys- ja sijoitusmahdollisuuksia pohjoismaisilla markkinoilla niihin keskittyvälle sijoittajalle, Pohjanpalo sanoo.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset