Hemsö ostaa 60-vuotiaan yliopistokiinteistön Helsingin Kruununhaasta

 

Hemsö ostaa Helsingin yliopiston käyttämän kiinteistön Siltavuorenpenkereeltä. Yliopisto jatkaa tiloissa vuokralaisena vuoteen 2024 asti. Kaupan arvo on noin 16 miljoonaa euroa.

Hemsö ostaa 60-vuotiaan yliopistokiinteistön Helsingin KruununhaastaSiltavuorenpenger 10. Kuva: Sami Saastamoinen

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut ruotsalainen Hemsö ostaa Siltavuorenpenger 10:n kiinteistön Helsingin Kruununhaan yliopistoalueelta. Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta jää tiloihin vuokralle vuoteen 2024 asti.

Kaupan arvo on noin 16 miljoonaa euroa. Kiinteistön myy Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy.

– Kiinteistöstä tulee meille kiinnostava kehityskohde. Siltavuorenpenger 10:n kaltainen kiinteistö vaatii kärsivällistä ja pitkäjänteistä kehitysotetta, ja voi olla, että sinne tulee väliaikaista käyttöä yliopiston muutettua pois. Meillä on kuitenkin selvä visio siitä, että haluamme pitää kiinteistön oppilaitoskäytössä. Helsingin keskustan vetovoima asuinpaikkana ei ole katoamassa – päinvastoin –, ja keskustassa tarvitaan koulutiloja myös tulevaisuudessa, sanoo Hemsön Suomen-maajohtaja Jarkko Leinonen.

Kruununhaassa sijaitsevan kiinteistön huoneistoala on noin 6900 neliömetriä. Vuonna 1961 valmistunut rakennus on alun perin suunniteltu Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan käyttöön. Lääketieteen toiminnot siirtyivät Meilahteen vuonna 2001, jonka jälkeen rakennus peruskorjattiin kattavasti kasvatustieteellisen tiedekunnan toimintaan sopivaksi. Rakennuksen on suunnitellut Einari Teräsvirta.

– Kiinteistön myynti tuli ajankohtaiseksi, kun kasvatustieteellisen tiedekunnan toiminta päätettiin keskittää Siltavuorenpenger 1–9:n kiinteistöön, psykologian oppiaineelta vapautuviin tiloihin, kertoo Helsingin Yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Jaana Ihalainen.

Hemsö omistaa Helsingin keskustassa Taideyliopiston käytössä olevat kolme kiinteistöä Töölössä ja Sörnäisissä sekä Helsingin kaupungin peruskoulujen käyttöön tulevan Arkadiankatu 24:n ja Hankenin käytössä olevan Arkadiankatu 28:n.

Hemsö omistaa Suomessa noin 130 000 neliötä oppilaitoskiinteistöjä, joihin kuuluvat myös muun muassa Paavolan kampus Lahdessa, Åbo Akademin kiinteistö Vaasassa, Satakunnan ammattikorkeakoulun kampus Porissa ja lukiokiinteistö Jyväskylässä. Hemsö rakennuttaa paraikaa uutta konservatoriota Joensuuhun.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset