Helsingin Kruununhakaan valmistuu 116 miljoonan euron hotellihanke

 

Helsingin Kruununhakaan Mariankatu 23:een tuleva The Hotel Maria avautuu tämän vuoden lopulla. Hotelli on rakennettu neljään vanhaan rakennukseen, ja se tavoittelee kansainvälisiä luksusmatkailijoita.

Helsingin Kruununhakaan valmistuu 116 miljoonan euron hotellihankeKuvat: Puroplan & Jaakko Puro Oy

– The Hotel Maria on Suomen hotellikentässä merkittävä tulija, sillä se tarjoaa uudenlaisen vaihtoehdon ja palveluelämyksen pohjoismaista vieraanvaraisuutta ja viimeisteltyä luksustason hotellikokemusta arvostavalle vieraalle, sanoo hotellihankkeen rahoittajan Samla Capitalin perustaja ja salkunhoitaja Samppa Lajunen. Investointi on noin 116 miljoonaa euroa.

Lajusen mukaan luksusmatkailu on maailmalla vahvassa kasvussa ja siksi Helsingissä on kysyntää tähän tarpeeseen vastaavalle hotellille.

– Muista Pohjoismaista löytyy kansainvälisen luksuksen täyttäviä hotelleja, ja sellaista toivotaan myös Helsinkiin. Halu matkustaa ja kokea elämyksiä ei ole kadonnut, vaan luksushotellien huonehinnat ovat Pohjoismaissa nousseet uusiin ennätyksiin. Luksukseen tottuneille The Hotel Maria täyttää kansainvälisesti totutut tasovaatimukset, ja lisää kokemukseen myös paikallista yksilöllisyyttä, Lajunen toteaa.

Samppa Lajunen toteaa, että The Hotel Marian tärkeimpiä erottuvuustekijöitä ovat suuret huonekoot, sviittien määrä, korkeatasoinen palvelukokemus, sisustustyyli sekä sijainti historiallisessa Kruununhaassa, joka vahvistaa hotellin tarjoamaa Urban Resort -elämystä.

– The Hotel Maria tulee kasvattamaan merkittävästi Helsingin keskustan sviittitarjontaa 40 sviitillään. Kaikki 117 huonetta ovat keskikooltaan kaksinkertaisia Suomessa totuttuun verrattuna. Olemme panostaneet erityisesti huoneiden Spa-kokemukseen tuomalla kylpyhuoneisiin saunoja, höyryhuoneita tai kylpyammeita. Kaikki huoneet ovat vaikuttavia, ja tilan tuntua maksimoi jopa neljän metrin huonekorkeus. Lisäksi vanhat holvikaari-ikkunat ja rakennuksen historiasta kumpuava henki ovat jotain ainutlaatuista. Sellaista ei uudistuotannossa voi tavoittaa, Lajunen sanoo.

Hotellin sisustustyyli on Lajusen mukaan ylellinen. Kalusteet, valaisimet sekä sisustuksen yksityiskohdat tulevat luksushuonekaluihin erikoistuneelta amerikkalaiselta Restoration Hardwarelta.

The Hotel Maria avataan Preferred Hotels & Resortsin -ketjun Legend Collectionin jäsenenä. 

Hotelli koostuu vuosina 1885–1930 rakennetuista neljästä rakennuksesta, jotka on alun perin suunnitellut arkkitehti Evert E. Lagerspetz. Hotellin koko on kaikkiaan 14 200 neliömetriä. Huoneiden ja sviittien lisäksi hotelliin kuuluu kaksi ravintolaa sekä kaksi baaria, Spa & Wellness -osasto, kuntosali, juhlatilat, ulkotilat terasseineen sekä kappeli ja kauppa.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset