Halton Ventures on Haltonin uusi emoyhtiö

 

Sisäilmaratkaisuja toimittavan Halton-konsernin omistajuus ja sijoitustoiminta järjestettiin uudelleen vuoden 2023 alussa. Omistus on nyt keskitetty uuteen Halton Ventures -emoyhtiöön. Se hallinnoi myös perheyrityksen sijoitustoimintaa, jota on tarkoitus kasvattaa.

Halton Ventures on Haltonin uusi emoyhtiöKuva: Halton

– Uusi emoyhtiö kirkastaa työnjakoa operatiivisen toiminnan ja sijoitustoiminnan välillä. Halton Group jatkaa liiketoimintaansa normaalisti Halton Venturesin omistuksessa. Siinä mikään ei muutu. Sen sijaan sijoitustoiminnan merkitys tulee kasvamaan jatkossa, Halton Venturesin hallituksen puheenjohtaja Tarja Takki-Halttunen kertoo. Halton Ventures on kokonaisuudessaan Halttusen perheen omistuksessa.

Halton Venturesin sijoitussalkussa on tällä hetkellä viisi suomalaista kiinteistöteknologia-alan startupia: Light Cognitive, Naava, Octacell, Smart Heating ja Spacent.

– Teknologia ja ajattelu kehittyvät tällä alalla nopeasti. Sijoitustoiminta auttaa meitä pysymään ajan hermolla. Me saamme startupeilta ideoita ja osaamista Haltonin omaan toimintaan ja toisinpäin. Hyvä esimerkki on Octacell, joka valmistaa äänieristettyjä työtiloja. Niiden jäähdytys on toteutettu Haltonin teknologian avulla, Takki-Halttunen toteaa.

Halton Ventures investoi yhtiöihin ja rahastoihin, joiden tavoite on sama kuin Haltonilla: mahdollistaa ihmisten hyvinvointi sisäympäristöissä sellaisella tavalla, joka on ekologisesti kestävää. Halton Venturesin mukaan kaikki sijoitukset tehdään pitkäksi aikaa.

Halton Venturesin uusin sijoitus on tehty saksalaisen PropTech1 Ventures -yhtiön siemenrahastoon, joka sijoittaa eurooppalaisiin kiinteistö- ja rakennusalan startupeihin niiden alkuvaiheessa. 

Halton Venturesin hallitukseen kuuluvat Tarja Takki-Halttusen lisäksi Mika Halttunen sekä Krista HalttunenAleksi Halttunen ja Joel Halttunen.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset