Hakaniemen Lyyran toimistorakennus Niamille

 
Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistavan Ylvan ja työeläkevakuutusyhtiö Varman muodostama yhteisyritys on sopinut Helsingin Hakaniemessä Lyyra-korttelissa sijaitsevan toimistotalon myynnistä Niamille.
Hakaniemen Lyyran toimistorakennus NiamilleKuva: ARCO. Lue lisää Lyyran toimistorakennuksesta (havainnekuvassa vasemmalla): https://www.projektiuutiset.fi/lyyra-toimistotalo-metroaseman-paalla/

Lyyra-kortteliin valmistuu hotelli, toimistotiloja, ravintoloita sekä asuntoja. Kortteli muodostuu kahdesta Siltasaarenkadun eri puolille sijoittuvasta rakennuksesta. Kaupassa Niamille siirtyvä toimistorakennus valmistui helmikuussa 2023.

– Lyyra-hankkeessa tavoitteemme on ollut rakentaa Helsinkiin mahdollisimman vastuullisesti toteutettu tieteen ja talouden kortteli, joka palvelee kaupunkilaisia ainakin seuraavat 150 vuotta. Päätavoitteemme ovat liittyneet kilpailuehdotuksen mukaisen konseptin luomiseen ja vastuullisempien rakentamistapojen pilotointiin, ja ne on nyt saavutettu. On ollut ilo huomata, että tekemämme valinnat resonoivat myös markkinassa: myytävä kohde sai paljon kiinnostusta haastavasta markkinatilanteesta huolimatta, Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala kertoo.

– Lyyran toimistorakennus tarjoaa vuokralaisille hienot tilat, ja se sopii laatunsa ansiosta hyvin korkeisiin vastuullisuustavoitteisiimme, Niamin maajohtaja Antti Muilu toteaa.

Lyyran tiloille haetaan LEED Platinum -sertifikaattia. Toimistorakennukselle haetaan myös tilojen terveellisyydestä kertovaa WELL-sertifiointia. Ylvan neuvonantajana myyntiprosessissa toimi JLL ja juridisena neuvonantajana Avance.

 

 
 
 

Uusimmat uutiset